maanantai 5. elokuuta 2013

2-kiloisesta kesäkurpitsasta tuli kesäkurpitsakeittoa


 
 
Tämä turhan suureksi kasvanut kesäkurpitsa painoi joitakin grammoja vajaat kaksi kiloa. En hennonut sitä kuitenkaan pois heittää vaikka tiesin, että noin suurena se ei enää ole kovin maukas.
 
 
 
 
 
Päätin kokeilla tehdä siitä kesäkurpitsakeittoa ja tein sen soveltaen Kotikokki.net -sivustolla olevaa leena47:n tekemää kesäkurpitsakeittoa. Linkki reseptiin on tässä.
 
Ohjeessa kesäkurpitsaa oli n. 400 g, mutta laitoin kesäkurpitsan puoliksi ja näin siitä tuli noin kilo. Raastoin kesäkurpitsan kuorineen ja kuullotin kesäkurpitsaraasteen ja hienonnetun suuren sipulin öljyn ja voin sekoituksessa. Lisäsin seokseen mustapippuria ja haudutin hetken aikaa. Sitten lisäsin seokseen 7 dl vettä, johon olin lisännyt 1,5 kasvisliemikuutiota. Keitin seosta 15-20 minuuttia ja tämän jälkeen soseutin sen. Lisäsin keittoon 200 g Viola -maustamatonta tuorejuustoa sekä puolikkaan koskenlaskijajuuston. Maustoin keittoa vielä suolalla ja timjamilla.
 
Mielestäni keitosta tuli hyvää, saa nähdä maistuuko se muulle perheelle (joiden mielestä kasviskeitot eivät ole ruokaa, poikkeuksena tomaattikeitto).
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥