tiistai 27. elokuuta 2013

Betoniaskartelua

Paikallisessa sanomalehdessä oli kesällä juttu betoniesineistä, joita voi itse tehdä puutarhaan. Sen innoittamana tein kukkapenkkiin pari askellaattaa.
Löysin varastosta pääsiäiseksi ostamiani astioita pääsiäisruoholle, joissa oli sisuksena ohut muovinen vati. Öljysin sen sisäpinnan ja kaadoin betonin astiaan. Betonia sekoitin käsi-/näkötuntumalla eli niin että betoni oli paksua, muttei liian kuivaa. Betoni on sopivaa kun sitä käsin muovaillessa möykky pysyy jonkin aikaa kasassa. Laitoin betonin päälle öljyllä valellun vuorenkilven lehden ja laitoin muutaman pienen kiven painoksi päälle. Seuraavana päivänä betoni oli kuivunut ja laatta irtosi helposti astiasta sekä vuorenkilven lehdestä. Asettelin laatat kukkapenkkiin istutusten väliin, jossa usein kävelen rikkaruohoja poistamassa.Tästä innostuneena keksin tyttäreni pieneksi jääneet kumpparit, joita voisi käyttää betonityön muotteina. Revin sisävuorin kumppareista irti, öljysin sisäpinnan ja täytin kumpparit betonimössöllä.
Tässäpä on sitten lopputulos vuorokauden kuivumisen jälkeen. Ihan kivat pikkukengät niistä tulivat, tosin betonihan on sellaista, että helposti jää noita koloja ja epätasaisuuksia. Katsotaan viitsinkö joskus siloitella pintaa. Joka tapauksessa pihalle ne koristeeksi jäävät (pitää vain vielä hiukan kastella niitä etteivät kuiva liian nopeaa).

Löysin puutarhamyymälän alennusmyynneistä kivoja varvassandaalin muotoisia askellaattoja. Nyt ne löysivät paikkansa pensaiden välistä kuorikatteen keskeltä.

2 kommenttia:

  1. Nuo saappaat ovat kivan näköiset. Sitähän voisi vaikka kirpparilta ostaaa pienet saappaat muoteiksi. Tänä kesänä on tullut noita raparperinlehtilaattoja tehtyä itsekin. Ajatus oli tehdä vielä lisää, mutta taitaa olla aika sen verran kortilla, että jää ensi kesään. Eräässä rakennuslehdessä oli vinkki, jossa pieniä laastimääriä voi sekoittaa Ikean sinisessä kassissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita saappaita varmasti saisi tosi pienellä rahalla kirpparilta. Eihän niillä mitään enää käytön jälkeen tee ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥