sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hampurilaisia grillistä

Ulkona oli niin hieno ilma, että teki mieli grillata jotakin. Tänä kesänä meillä ei jostakin syystä ole paljoa grillattu ja terassillakin syöty vain yhden kerran. Meidän terassi on tosin niin kuuma, että aurinkoisena päivänä ei päiväsaikaan nauti siellä syömisestä. Kohta on kesä mennyt ja eilen muistin, että onhan meillä varastossa päivänvarjokin. No, tuli ainakin otettua esiin tälle kesälle. ;)
 
Kuva: 105mm macro lens, 1/30s at f/7.1
 
Hampurilaisiin tehtiin ihan basic jauhelihapihvit ja lisukkeeksi coleslawta. Maistui kyllä ulkona todella herkulliselta!
 

 
Hampurilainen
 
400 g naudan paistijauhelihaa, josta muotoilin ohuet pihvit taputellen ja lisäsin päälle suolaa ja grillimaustetta (6 kpl pihvejä). Nämä paistettiin grillissä läpiasti kypsiksi.
 
valmiita hampurilaissämpylöitä
tomaattia
suolakurkkua
salaatinlehtiä
cheddar-juustoa (joka sulatettiin grillissä pihvin päälle)
paprikamajoneesia
marinoituja punasipuleita
 
 
Marinoitu punasipuli
 
4 punasipulia (tai 2 suurta punasipulia)
1/2 dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa
mustapippuria
 
Kuori sipulit ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla joko jälkeenpäin tai voit laittaa suolan ja pippurin jo marinaadiin.
 
 
 
Coleslaw
 
n. 1/3 valkokaali
2 porkkanaa
1-2 punasipulia
 
5 rkl majoneesia
1 rkl valkoviinietikkaa
0,5-1 tl suolaa
1 tl sokeria
hiukan mausteita, esim. mustapippuria
 
Raasta kaali karkeaksi raasteeksi ja voit vielä painella kaalta (esim. morttelilla), että neste nousee hiukan kaaliraasteesta pintaan ja kaali pehmenee (ei välttämätöntä). Raasta sekaan porkkana ja viipaloi punasipuli ohuen ohueksi. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja anna maustua hetken. Sekoita kastike raasteen sekaan ja anna maustua hetki.

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥