sunnuntai 18. elokuuta 2013

Herkkumakaronilaatikko - kananmunaton vaihtoehto tavalliselle makaronilaatikolle

Tänään on meillä kokattu makaronilaatikkoa, joka on myös helppo lämmitettävä huomenna arjen koittaessa. Meillä ollaan ihastuttu tähän makaronilaatikkoon eikä tavallista tehdä oikeastaan koskaan. Reseptin olen saanut toistakymmentä vuotta sitten äidiltäni ja siitä lähtien se on kuulunut vakioruokarepertuaariin.


Herkkumakaronilaatikko
 
4 dl makaroneja
vettä keittämiseen
suolaa
 
400 g naudan jauhelihaa
1 suuri sipuli
suolaa
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta
 
1 l vettä
200 g maustettua tuorejuustoa (tällä hetkellä lemppari Apetinan Toscana tomaatti-basilika)
1,5 lihaliemikuutiota
 
Keitä makaronit lähes kypsiksi suolatussa vedessä. Paista yhtäaikaa jauheliha ja sipuli ja mausta. Valuta keitinvesi pois makaronista. Kiehauta kattilassa litra vettä ja sulata lihaliemikuutiot ja tuorejuusto siihen. Lisää seokseen makaronit ja jauheliha. Anna maustua hetken ja tarkista maku. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin tunti.
 
Voit antaa makaronilaatikon seistä hetken aikaa, jotta se jähmettyy hiukan. Laatikko ei ole lämpimänä yhtä kiinteää kuin tavallinen makaronilaatikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥