sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hölskytyskurkut eli skakagurka

Avomaankurkuista tulee niin herkullisia "hölskytyskurkkuja". Resepti on yksinkertainen ja valmista tulee nopeasti.
 
Puolen litran purkkiin mahtuu juuri ja juuri seuraava satsi:
 
2 avomaankurkkua
2,5 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
2 rkl vettä
tuoretta tilliä
 
Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sokeri ja suola keskenään. Lisää vuorotellen kurkkua ja sokeri-suolasekoitusta tölkkiin. Laita tölkkiin kansi päälle ja hölskytä, kunnes neste irtoaa kurkuista. Laita purkkiin vielä tuoretta tilliä sekä väkiviinaetikka ja vesi. Itse olen lisännyt ripauksen mausteeksi vielä Knorrin salaattikastikeainesjauhetta. Kurkkujen voi antaa hetken aikaa maustua.
 
 
Kuva: 105mm macro lens, 1/1250s at f/3

 
Oma suosikkini on paahdettu ruisleipä, johon laitetaan voita ja hölskytyskurkkuja päälle. Nam!
 

Kuva: 105mm macro lens, 1/2500s at f/3
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥