torstai 8. elokuuta 2013

Laatoituksen face-lift


Jo toista kertaa tänä kesänä sain oikein urakalla poistaa epäpuhtauksia eli rikkaruohoja tuolta samalta laatoitukselta. Ensin siellä kasvoi runsaasti sammalta ja rikkaruohoja, jotka puhdistin alkukesästä. Sitten tietysti nuo raot olivat otolliset ruohon leviämiselle, kun en saanut silloin aikaiseksi täyttää niitä vrt. eilinen "tulvakuva".
 
Noh, ei muuta kuin kyykkimään. Kissakin kävi apuna, mutta söi ruohoja ja nykittyjä mirrinminttuja (jotka muuten leviää joka rakoon) rikkaruohoastiasta. Viisaampi kissa ois repiny niitä suoraan maasta niin olis ollu mulle apuna. ;) Ihan kaikkea en jaksanut rapsuttaa, mutta suurimman osan kuitenkin.
 
Otin eilisestä vinkistä vaarin ja ripottelin hiukan suolaa laattojen väliin. Katsotaan onko siitä mitään apua. Pihanrakennusajalta oli jäänyt vielä seulottua kivituhkaa, joten täytin tällä botoxilla raot. En muistanutkaan, että tuo kivituhkan harjaaminen laatojen väliin oli oikeastaan ihan kivaa hommaa. Alla näkyy sitten lopputulos, laatojen pinta on vielä hiukan märkää, koska kivituhka oli vetänyt ihan mukavasti kosteutta itseensä.
 
 
Mistähän sitä sitten lähtisi rapsuttamaan...?

4 kommenttia:

 1. Työ on kannattanu, siitä tuli todella nätti. Toivottavasti ei tarvitse tehdä enään kolmatta kertaa tänä kesänä. Mutta kitkemisessä on omat hyvät puolensa. Siinä saa ajatu lentää omille teilleen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että murheet unohtuu rikkaruohoja kitkiessä tai mitä tahansa puutarhassa tehdessä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis oleskelupaikka!:) Kivetysten väliin iskee aina ikävästi rikkakasvit. Meillä on talon päässä sellaista luonnonkivikivetystä ja tänä kesänä siellä väleissä on rehottanut varsinkin pienet koivun alut. Olen kitkenyt niitä ja myrkyttänyt niitä, ja aina niitä jostain tulee lisää. Kokeilenkin myös tuota suolakikkaa.:)

  VastaaPoista
 4. Tänään meni pari tuntia toisen samanlaisen ympyrän kitkemisessä, oli nimittäin sammaloitunutkin aika mukavasti, enkä osaa vielä päättää pidänkö sammaleesta vai en ;) Kyllä kai nuo myrkyilläkin lähtisi, mutta yritetään aina ensin mekaanisin keinoin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥