lauantai 17. elokuuta 2013

Siivousta, syysistutuksia ja kiertelyä puutarhassa


Ulkona satoi vettä ja sisällä ollessa minua alkoi tosissaan tympäisemään keittiön kaappien epäjärjestys ja ahtaus. Niinpä otin ja kiskoin kaikki kipot, kupit ja astiat pois kaapeista. Lattia ja tiskipöydät olivat ihan täynnä astioita ja mietin kyllä moneen kertaan mihin olen ryhtynyt. Tässä vain pieni ote sekasorrosta.
 
 
 
 
 
Jossakin kohtaa päätin lähteä päikkäreille, kun tuntui ettei siivouksesta tule loppua ollenkaan. Kummasti se auttoi ja uudella innolla pääsin jatkamaan siivousta. Nyt on pinnat siistit ja puhtaat eikä kaappien ovien takanakaan ole kaaosta. Eli kyllä kannatti, nyt on hyvä mieli keittiöön mennessä. Jos vaikka huomenna innostuisi leipomaan jotain "uudessa keittiössä".
 
 
 
Sopivasti sade loppui ja aurinko alkoi pilkoittamaan pilvien välistä, joten päätin lähteä hiukan ulos haukkaamaan raitista ilmaa. Kävin aamusta ostamassa hiukan syyskukkia ja ajattelin istuttaa ne nyt saman tien paikkoihin, joissa kesäkukat eivät enää kukoista.
 
Näissä ruukuissa kesäkynttilät olivat kasvaneet melkoisiksi roitikoiksi eivätkä enää jaksaneet pysyä pystyssä. Vaihdoin niiden tilalle ruukkuihin pienet syklaamit.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tässä ruukussa kosmoskukka on tykännyt huonoa sadekeleistä ja meni muutamassa päivässä todella huonoon kuntoon. Ruukkuun vaihdon sen tilalle kaksi krysanteemia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tämä koriruukku on jo parhaat päivänsä nähnyt ja sisällä oleva muovi oli repeillyt. Laitoin pohjalle pari kiveä ja tein istutukset amppeliruukkuun, jonka laitoin korin sisälle. Istutuksessa on kauniita syksyn värejä.
 
 
 
 
 
Tein samalla pientä katselmusta puutarhassa, miltä elokuun kukat näyttävät. Tässä penkissä on ollut muutaman vuoden jo liljoja ja muita kukkia olen istuttanut, mitä milloinkin. Liljojen tuoksu on niin huumaavaa, että vieressä voisi olla vaikka kuinka kauan. Sisälle niitä ei voi ottaa, koska silloin tuoksu on jo liian voimakas. Tänä vuonna ostin pakkauksen, joka oli sekoitus lilansävyisten kukkien juurakoita ja kukkasipuleita. Pääasiassa siinä oli gladioluksia ja daalioita. Nyt kun kukat alkavat kukkimaan niin mielenkiintoista on, että tuossa lilansävyisessä pakkauksessa olikin puna-, kelta- ja oranssinsävyisiä miekkaliljoja ;) Saa nähdä minkä värisiä takana olevista miekkaliljoista tulee.
 

 
 
 
 
Tämä yrtti-/kesäkukkaistutus pitää vielä pintansa ja ahomansikat tekevät hauskasti pitkiä rönsyjä maahan.
 
 
 
Tyrniä tulee tänäkin vuonna erittäin runsaasti, vaikka puut ovat vielä melko nuoria. Viimevuotisiakin tyrnejä on vielä pakkasessa syömättä, joten pitääpä alkaa käyttämään niitä ennen uusien valmistumista.
 
 

4 kommenttia:

  1. Ihana keittiö ja kauniita kukka-asetelmia ja suloiset ja kauniinväriset liljat ja daalia.

    VastaaPoista
  2. Sinulla on niin kaunis keittiö, että siellä varmasti viihtyy. Täytyykin ensi kesänä laittaa ahomansikkaa kesäkukka-asetelmiin. Se näyttää hienolta.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Ahomansikka on mukava lisä kukka-asetelmiin ja saahan sieltä välillä herkkupalankin napsaistua ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥