torstai 15. elokuuta 2013

Syysmyrsky, takkatuli ja virkkaus: mikä ihana yhdistelmä!

Tänään on ollut ensimmäinen todella syksyisen tuntuinen päivä, vaikka onhan tuota vettä tullut muinakin päivinä. Jotenkin tuo matalapaine on tehnyt olon niin vetämättömäksi ja väsyneeksi.
 
Päätin tuoda tupaan hiukan tunnelmaa ja laittaa takkaan valkean. Pitkään aikaan ei ole takassa pidetty kunnolla tulta ja lasithan olivat jääneet niin nokisiksi ettei sieltä olisi paljoa valoa läpi näkynyt, enintään hehkunut lämpöä. Noh, ei muuta kuin hinkkaamaan. Kohtuullisen hyväksi aineeksi noenpoistoon olen todennut SootOff -nimisen aineen. Nyt noki oli kyllä normaaliakin tiukemmassa kiinni, enkä jaksanut hinkata laseja ihan kirkkaaksi, mutta näkyypä nyt ainakin läpi ;)
 
Puut ladosta haettuani sain avata kaikki mahdolliset pellit ja luukut ja vielä ulko-ovenkin kaupan päälle, jotta kylmä savupiippu alkaisi vetämään näin kostealla ilmalla. Kauan se hiljokseen yritti ottaa tulelle vauhtia ja pesään sai työntää jos jonkinnäköistä sytykettä. Puolisen tuntia se kitui ja nyt vasta tuli pääsi vauhtiin. Mutta on tuo takka niiiiin mukava keksintö!
 
Toissailtana aloin tekemään heräteostoslangoistani suojusta padille. Ajattelin virkata sen siksak-kuvioisena käyttäen mustaa perusvärinä ja muina raitoina molempia harmaata ja langoissa syksyn hittiväriä sinapinkeltaista.
 
Nuo Hanko-langat on tehty kierrätyspuuvillasta ja lanka on paksua ja monisäikeistä. Ärsyttävimmän toisen kierroksen jälkeen (eli kiinteiden silmukoiden tekeminen ensimmäisen kierroksen ketjusilmukoihin) lanka on ollut oikein mukavaa työstää ja kivan tuntuistakin.
 
Teen siksak-kuvion 9 silmukan jaolla eli mittasin padin ympärysmitan ja vertasin sitä 18 silmukan mallipalan kokoon. Näin sain sopivaksi kooksi 6x9 eli 54 silmukkaa. En ole ennen virkannut noin tiheään tehtäviä värinvaihtoja ja ensin tuo tekniikka tuntui hankalalta, mutta muutaman värinvaihdon jälkeen se menee oikeastaan kuin itsestään. Toista lankaa kuljetan neuloksen sisällä. Eli uuteen sukeltamalla ja pienellä harjoituksella näköjään oppii.
 
Saa nähdä kuinka tämä padin suojus onnistuu ja minkälaiset ratkaisut teen sen viimeistelyssä. Vaihtoehdot ovat vielä auki, eli vuori vai ei, neppari vai vetoketju vai jätänkö suun auki jne. Palataan tähän asiaan jos (ja toivottavasti kun) työ etenee.
 
Näissä tunnelmissa toivotan oikein mukavaa torstai-iltaa ja viikonlopun odotusta!
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Ja taas löytyi aivan ihana blogi. Tänne jään vakkarilukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka mukava kuulla, että pidät blogistani! Olen ihan uusi näissä kuvioissa, joten saa nähdä mitä tästä tulee ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥