sunnuntai 11. elokuuta 2013

Tänään herkuteltiin kahvin kanssa

Tänään oli kahvivieraille tarjolla kinkkutäytteistä pitorullaa, marjakimara-juustokakkua sekä tiikerimuffinsseja. Juustokakku oli aivan ihanaa, kun päällä oli reilusti aamulla poimittuja marjoja.

Kuva: 105mm macro lens, 1/30s at f/3.5

Pitorulla
 
1,5 dl vettä
1 dl kermaa
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
3-4 munaa
 
Kiehauta vesi, kerma ja voi. Lisää kiehuvaan seokseen kaikki jauhot kerralla. Keitä seosta puuhaarukalla sekoittaen kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä vähän ja lisää sitten munat yksitellen hyvin vatkaten. Levitä seos uunipannulla leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa kunnes torttu on kypsä. Kumoa torttu toiselle leivinpaperille ja jäähdytä.
 
Kinkkutäyte:
300 g hienonnettua kinkkua
1 dl smetanaa
2 dl kuohukermaa vatkattuna
hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja paprikamaustetta
 
Sekoita täytteen ainekset ja levitä torttupohjan päälle. Kääri leivinpaperia apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja anna maustua ja kiinteytyä jääkaapissa. Tarjoile kokonaisena tai leikkaa viipaleiksi.


 
Kuva: 105 mm macro lens, 1/1000s at f/3
 
Marjakimara-juustokakku
 
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
 
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vettä
2,5 dl kuohukermaa
 
Päällys:
Tuoreita marjoja, tässä kakussa vadelmia, mustikoita, pensasmustikoita, mansikkaa ja ahomansikkaa.
 
Kakkukiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
 
Sulata voi kattilassa ja lisää tähän murennetut keksit. Painele keksimuruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle, johon on laitettu leivinpaperi.
 
Liota liivatteita kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Sekoita tuorejuusto, sitruunamehu ja sokerit. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää kermavaahto varovasti käännellen joukkoon, kunnes seos on tasainen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
 
Lisää marjat kakun päälle.
 
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Anna vielä kiehahtaa. Jäähdytä hiukan ja lisää pikkuhiljaa marjojen päälle.

 

Kuva: 105mm macro lens, 1/1000s at f/3

Tiikerimuffinssit

175 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
175 g pehmeää voita tai margariinia
175 g sokeria
3 kananmunaa kevyesti vatkattuina
2 rkl maitoa
50 g tummaa suklaata sulatettuna

Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voi, sokeri, munat ja maito ja vatkaa seos tasaiseksi. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen suletettu suklaa. Nostele vuokiin vuorotellen eri taikinoita ja voit veitsellä vielä tehdä halutessasi kuviota.

Paista muffinsseja 180 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥