torstai 8. elokuuta 2013

Tänään keitetään tomaatti-mascarponekeittoa

Olen saanut tuttavaltani 3 tomaatin keiton ohjeen, jonka olen soveltanut tomaatti-mascarponekeitoksi. Keitto on niin samettista ja maukasta, että maistuu myös miehelle ja 9-vuotiaalle tyttärelle, vaikka muuten kasviskeittoja eivät suostukaan syömään. Keittoa voi myös pakastaa esim. annoskokoisiin rasioihin ja näin helppoa sulatella vaikka lounaaksi.
 
Tämä on tosi herkkua! Kaveriksi vaikka paahdettua leipää peston kanssa sekä tuoretta basilikaa tai persiljaa. Kannattaa kokeilla!
 
Tomaatti-Mascarponekeitto
 
1 prk (200/95 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk tomaattimurskaa
4 tuoretta tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvislientä
1 tl rouhittua mustapippuria
basilikaa
1 prk Mascarpone-juustoa (tai vaihtoehtoisesti maustamatonta tuorejuustoa)
 
1. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja valuta öljy kattilaan. Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin viiltoja ja liota niitä kuumassa vedessä hetki, jolloin saat kuoret helpommin irti. Poista myös kannat tomaateista.
2. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota sipuleita hetki kattilassa kuumennetussa aurinkokuivattujen tomaattien öljyliemessä.
3. Lisää kattilaan aurinkokuivatut tomaatit, tuoreet tomaatit, tomaattimurska ja kasvisliemi. Kypsennä keittoa puolisen tuntia.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää Mascarpone-juusto ja mustapippuri ja lämmitä. Koristele annos basilikalla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥