torstai 29. elokuuta 2013

Vielä löytyi puutarhasta mesimarjoja

Pihalla olisi vaikka kuinka rikkaruohojen nyppimistä ja sisällä riittäisi kotitöitä, mutta tänään ei jostakin syystä riittänyt voimia oikein mihinkään niistä, joten tein pienen kierroksen puutarhassa.
 
Olen istuttanut alppiruusun alle mesimarjoja pari vuotta sitten, kaksi molempia lajikkeita jotta ne pölyttyvät. Ne ovat viihtyneet oikein hyvin paikalla ja levittäytyneetkin ihan kiitettävästi ympäri penkkiä. Alppiruusukaan ei ole tykännyt huonoa niistä, mesimarjojen lehtimatto varmaankin pitää kosteuden hyvin maassa.
 
Tuosta penkistä jaloangervojen lehtien välistä pilkisti suuri, makoisan näköinen mesimarja. Eli vieläkin niitä yksittäisiä herkkupaloja valmistuu ja karttejakin näytti vielä olevan. Mesimarjat ovat kyllä älyttömän hyvää herkkua ihan paljailtaan syötäväksi.
 
Eihän noita mesimarjoja niin paljoa tule, että niitä pakastamaan pääsisi. Mies kävi aiemmin, tosin metsästä poimimassa niitä vähäsen ja otettiin omasta puutarhasta täydennystä, niin sain keitettyä hänelle pitkään toivomuslistalla ollutta mesimarjamarmeladia. Tätä sitten laitettiin kaurapuuron päälle. Omasta mielestäni mesimarjan maku muuttuu ehkä turhan voimakkaaksi pelkässä mesimarjasta tehdyssä hillossa, mutta makuasioistahan ei voi kiistellä.Tässä vielä kuvia kesäkuun puolelta väliltä, kun mesimarjojen kukinta oli parhaimmillaan.Pian pääseekin (tai joutuu) poimimaan tyrnejä!

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥