perjantai 16. elokuuta 2013

Vierailu kauniissa, persoonallisessa kodissa

Tiedättekö ne kodit, joihin ystävät, tuttavat ja työtoverit toivotetaan avosylin tervetulleiksi?  Tänään sain vierailla sellaisessa ja olin kerrankin ottanut kameran mukaan ja kysyin luvan emännältä, jos saisin ottaa kuvia tästä ihanasta, persoonallisesta kodista ja julkaista kuvat blogissani.
 
Talo ja puutarha henkivät rentoutta yhdistettynä kauniilla ja mielenkiintoisilla yksityiskohdilla, sekoittaen uutta ja modernia sekä vanhaa, hyvällä maulla sisustaen. Talon emännästä näkee, että hän nauttii saadessaan ottaa vieraita vastaan. Lähes kaikilla esineillä on tarinansa, jotka emäntä mielellään kertoo.
 
Itse en ole kummoinenkaan sisustaja, mutta tässä kurkistus muutamiin mielestäni kauniisiin ja persoonallisiin yksityiskohtiin. (Pahoittelen jo tässä kohtaa kuvien epätarkkuutta. Kuvaaja oli vähän hätäinen, eikä tarkistanut varsinkaan hämärämmässä otettujen kuvien tarkkuutta ja vielä kotona huomasin, että kuvanvakaaja ei ollut päällä...)

 

Olohuoneessa on sekoitettu hyvällä maulla erilaisia kankaita ja kuoseja. Maalaus "Äiti ja lapsi" on Nandor Mikolan vuodelta 1942.


 
Taustalla oleva taulu selloa soittavasta tytöstä on perheen pojan 17-vuotiaana maalaama öljytyö.
 
 

 Tämä punainen kaappi on Shanghaista laivalla tuotua antiikkia ja ostettu, ennenkuin jäljitelmiä tehtiin.
 
 
 
Tämä ruokapöydän lamppu on mielestäni mielenkiintoinen yksityiskohta. Tämä Philipsin lamppu on ostettu Pariisista Porte de Glignancourtin kirpputorilta. Se on ollut alunperin lamppuna tehdassalissa ja entisöity vastaamaan nykyajan vaatimuksia. Tämä kymmenkiloinen lamppu saatiin matkustamaan lentokoneessa business-luokan matkatavarahyllyllä, kun itse matkustaja oli economy-luokassa.
 
 
 
 
Aivan upea pöytä, jonka päällä kauniita lasiesineitä. Ja kuinka ihanasti valo osuu noihin lasiesineisiin.
 
 
 
Pöytä on Shanghaista.


 
Seinällä oleva taulu on itse asiassa kiinalaisen valokuvataiteilijan ottama valokuva. Pöytä on Shanghaista. Keltainen lamppu on ostettu Pariisista 90-luvun alussa.
 

 

 
Tämä koriste näyttää betoniselta, mutta se onkin erittäin kevyttä materiaalia ja pinta on kestänyt säätä kesät talvet jo viitisen vuotta. Haluaisin itsekin tuon tyyppiset koristeet puutolppien päälle, mutta en tiedä löytääkö tuollaisia mistään.
 


 
Huvimaja on tehty vanhoista ikkunoista ja muoto on sen mukainen kun ikkunoita oli saatavilla.


 

 
Pihasauna ja oleskelupaikka
 


3 kommenttia:

  1. Hei
    Tällaisia Blogeja kaivataan. Vinkkejä tavallisen puutarhan hoidosta,mehustamisesta,siivouksesta yms, eikä aina oman elämän erinomaisuudesta!

    VastaaPoista
  2. Kaunis, valoisa ja persoonallinen koti, jossa elämän jatkuvuus näkyy.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥