lauantai 31. elokuuta 2013

Virkattu paperinaru-valokassi
Nyt sitten paljastan, mitä paperinaruvirkkauksestani tuli. Eli virkkasin siitä kassin ja kassin sisään laitoin paristoilla toimivat led-valot. Kassi on kiva koriste näin iltojen pimetessä.

Kassi on helppotekoinen, eikä aikaakaan mene kuin pari iltaa jos ehtii jonkin aikaa istua ja virkata.


Materiaalina käytin paksua paperinarua ja virkkuukoukkuna kokoa 10. Paperinaru on virkatessa siitä hankalaa, että ainakaan minulla käsiala ei pysy koko aikaa samanlaisena ja kassi ei välttämättä ole aivan symmetrinen.
Kassin pohja tehdään virkkaamalla ensin 15 ketjusilmukkaa. Tämän jälkeen ketjusilmukoita lähdetään kiertämään kiinteillä silmukoilla silmukoidan takareunaan virkaten spiraalina. Ensimmäisellä kierroksella lisätään molemmissa päädyissä 3 ks (=30 ks). Seuraavalla kierroksella päädyissä lisätään 2x2 ks (=34 ks). Seuraavalla kierroksella päädyissä lisätään 3x2 ks (=40 ks). Nyt pohja on valmis ja kassia jatketaan virkkaamalla 40 ks kierroksia, kunnes kassi on 25-30 cm korkea. Kassin keskelle lisätään kahvaksi 10 kjs sanka ja jätetään 4 silmukkaa väliin. (10 kjs, 16 ks, 10 kjs, 16 ks). Viimeisellä kierroksella kahvoihin virkataan 16 ks ja muihin silmukoihin ps.

Narua kului vain noin puoli vyyhtiä eli n. 150 g, joten taidanpa jatkaa tekemällä toisen ja tämä taitaa mennä lahjaksi.

2 kommenttia:

  1. Valaiseva kassi - siitä tuli todella kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävinkin jo ostamassa pari led-valosarjaa lisää, niin voin tehdä noita lahjaksi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥