sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Lankaa ja kukkasipuleita

Meidän 9-vuotias neiti innostui illalla nettishoppailemaan (tai yritti shopata) ja hän keksi haluavansa säärystimet. Minähän tietysti innostuin asiasta, sillä en ole saanut häntä kiinnostumaan säärystimistä enkä muistakaan neuleista koskaan. Lähdin asiaa heti komppaamaan, sillä tytär sai mummolta lapin tuliaisina kauniin valkoisen toppaliivin ja tähän lookiin sopisi valkoiset säärystimet kuin nenä päähän. Meidän neiti vaan on sellainen hätähousu, että säärystimien pitäisi tulla nettilinjoja pitkin paikalle suurinpiirtein samalla kellonlyömällä. Innokkaana käsitöiden tekijänä sain hänet ympäripuhuttua, että neulon hänelle säärystimet. Novitan syksyn lehdestä löytyikin kivat lasten säärystimet, jotka oli tehty vaaleansinisestä Hile -langasta. Neiti ei vain meinannut ymmärtää, miksei kaapista voi vain ottaa jotakin valkoista lankaa ja alkaa tekemään. Niinpä minut laitettiin tänään markettiin hakemaan lankaa heti kahdeltatoista kauppojen avauduttua. Mukaan lähti toinenkin kerä valkoista Hile -lankaa, sillä näin silmissäni kuinka tuubikaulaliina olisi kiva lisä tähän asuun. Lisäksi mukaan tarttui uudet Bambu -puikot.
 
 
 
Kun olin kassalle menossa näin viherpiipertäjille tyrkyllä olevan pinon kukkasipuleita. Järki sanoi, että nämä eivät ole varmaankaan kovin hyvälaatuisia sipuleita, mutta multasormet nappasivat tuollaisen alennuksessa olevan kukkasipulilaatikon mukaan. Laatikko maksoi yhdeksän euroa ja sisältö on seuraavanlainen:
 
20 kpl Krookus
10 kpl Tulppaani Finnish Love
20 kpl Tummahelmililjaa (Muscari armeniacum)
10 kpl Tulppaani Angelique
5 kpl Narsissi Thalia
 
Nyt pitäisi löytyä niille paikka ja pystyä kipuilevan alaselän kanssa vielä sipulit istuttamaankin.
 
 
Kotona ihmettelin, kuinkas tässä taas näin kävi, muovipussissa lankaa ja kukkasipuleita. ;)
 
Sen verran sain ulkona tehtyä, että heittelin loput syyslannoitteet nurmikolle. Nythän ne sateetkin vasta alkoivat. Vaikka kovin syksyinen ilma onkin, niin huomaa monen kasvin piristyneen pitkän kuivan kauden jälkeen sateista. Esimerkiksi Nina Weibullit kukkivat vielä kovasti.
 
 
Mukavaa sunnuntai-iltaa!
 


4 kommenttia:

 1. Olipa edulliset sipulit. Minä olen häärinyt päivän komposteja tyhjentäen ja kärrännyt seulotun tavaran kasvimaaan laatikoiden kuohkeuttajaksi ja kukkapenkkeihin. Onneksi oli sateeton päivä ja ihan kelpo sää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit eivät ole vieläkään päässeet maahan saakka..

   Poista
 2. Tyypillistä, lähdet ostamaan jotakin ja paluumatkalla kassissa onkin sen jotakin lisäksi yhtä sun toista. Aika edullinen sipulipaketti ja vaikka eivät olisikaan yhtä suuria kuin varsinaisista puutarhaliikkeistä hankitut, tuottavat varmasti iloa tuon rahan edestä. Saattaa olla, että sipulit loppujen lopuksi tulevat samasta tukusta, mutta "klönttiin" pakattuna markettimyyntinä hinta voidaan pitää matalampana. Muistathan sitten kuvata tänne blogiin tyttärellesi kutomat säärystimet ja tuubikaulurin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä muistaa kuvata kunhan saan selkäni kuntoutettua, että pystyn taas istumaan ja kutomaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥