lauantai 7. syyskuuta 2013

Lankalöytöjä ja Wanhan ajan markkinoita

Jostakin kumman syystä löysin itseni kaupungilla tallustellessani taas käsityöliikkeestä lankakeriä hipelöimästä, aivan kuin kaapeissa ei olisi tarpeeksi lankoja. Matkaan tarttui lisää Novitan Hanko -lankaa, tällä kertaa farkunsinisen värisenä. Olen ihastunut tähän lankaan, koska siitä saa virkattua sopivan paksua ja jämäkkää sekä nukkaamatonta materiaalia esimerkiksi kännykkä- tai tablettisuojuksiksi.
 
 
Mukaan tarttui minulle uusi tuttavuus, Home Sweet Home -lanka, johon sai mukaan myös ideavihkosen. Lanka on hyvin paksua, joten kovin riittoisaa tuo ei mahda olla.
 
 
Ajattelin tehdä tuosta syksyisen oranssista langasta jotakin kivaa olohuoneeseen. Väri sopii jotenkin kivasti tuon Pentikin sinisen Sademetsä -kuosin kanssa. Saa nähdä mitä siitä saan aikaiseksi.
 
Lisäksi löysin niin kauniin vihreää ja oranssia Catania Grande -lankaa, että pakko oli ostaa yhdet kerät niitäkin. Mitään aavistusta ei ole, mitä noista voisi tehdä, mutta värit olivat niin herkulliset, etten voinut vastustaa kiusausta. Sävy sävyyn löytyi vielä koon 8 virkkuukoukkukin ;)
 Kaupunkireissun päätteeksi kävin Keskiaikapäivänä järjestetyillä Wanhan ajan markkinoilla. Tapahtuma oli Kirkonmäen kotiseutumuseon sekä Kaarlelan kirkon alueella Kokkolassa. Kaarlelan kirkko on upea keskiaikainen kivikirkko. Tarkkaa rakentamisvuotta ei tiedetä, mutta vanhimpien osien arvioidaan olevan 1460-luvulta. Kirkon vieressä kotiseutumuseon alueella on myös kauniita vanhoja rakennuksia. Alueella järjestetään Keskiaikapäivän lisäksi mm. erittäin tunnelmalliset joulumarkkinat.
 
 
Seuraavan kuvan taustalla näkyy Kaarlelan kirkko ja edustalla areena, jossa tapahtuman aikana Rohan-talli järjestää kaksi keskiaikaista turnajaisnäytöstä sekä miekkailunäytöksen. Tänä vuonna en ehtinyt paikalle näytösten aikaan, mutta edellisvuosina olen niitä käynyt katsomassa.
 
 
 
Wanhan ajan markkinoilla oli tarjolla myös varraspossua ja seurakuntatalolla olisi voinut käydä syömässä kokonaisen keskiaikaisen aterian.
 
 
Markkinoilla oli myös raudantaontaa sekä lankojen värjäystä myyntitoiminnan lisäksi. Suurin osa myyjistä oli pukeutunut keskiaikaisiin vaatteisiin ja tunnelma markkinoilla oli miellyttävä. Ilmassa leijui paistetun lihan ja savun tuoksu.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Sen verran markkinoilta tarttui ostettavaa, että hankin pläkkisepältä rännien syöksytorveen sovittimen vesiletkua varten, niin pääsee ensi kesänä keräämään sadevettä puutarhaan. Todennäköisesti tämä tarkoittaa sitten jotakin todella kaunista tynnyriä talon nurkalle ;)
 
 
 
Mukavaa lauantai-iltaa!

6 kommenttia:

 1. Varraspossua nam :)
  Upeita risuluutia;Sellaisen voisi ostaa ihan,vaikka koristeeksi tuohon terassille.

  VastaaPoista
 2. Lankakaupan kierrän kaukaa tai siinä käy juuri noin :) Kivoja löytöjä olet tehnyt ja Pentikin tyyny on kaunis.

  Wanhan ajan markkinoilla on aina oma mukava tunnelmansa. Ennen joulua on aina päästävä Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille Turkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä mitä langoista saa aikaiseksi vai jäävätkö odottamaan eläkepäiviä, jolloin kenties voin perustaa lankakaupan ja myydä hamstrattuja lankoja. ;)

   Poista
 3. Kivat kuvat minun entisestä lähikaupungistani Kokkolasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkö olet asunut Keski-Pohjanmaan seudulla?

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥