perjantai 6. syyskuuta 2013

Puutarhasuunnitelmia

Työviikon päätteeksi pitäisi saada aivot ja ajatukset narikkaan ja lähteä hakemaan vaikka inspistä pihatouhuihin tai muuhun mukavaan. Ulkona paistaa aurinko ja ihanaa säätä on luvassa myös seuraaville päiville, joten täytyy nauttia tästä niin kauan kuin sitä riittää.
 
Olen viime päivinä miettinyt, että mistähän nurkasta tuota puutarhaa lähtisi laajentamaan eli poistamaan nurmikkoa ja istuttamaan jotakin kivaa tilalle. Täytyisi ymmärtää ajatella myös niin pitkälle, että kun laajennus lähtee käyntiin niin todennäköisesti loppua ei näy, eli täytyisi löytää hyvä paikka mistä aloittaa. ;) Syksy on parasta istutusaikaa ja minua kiinnostaisi lähteä laajentamaan ainakin ruusulajikkeiden kirjoa, mutta ehkä olisi mukava kokeilla myös joitain tälle kasvuvyöhykkeelle vähemmän tavanomaista eli lähteä uhmaamaan luontoa. Saa nähdä löytyykö tätä intoa jostakin.
 
Isäntä on luvannut tehdä minulle puutarhaan pöydän, jossa voin tuuskata puutarhajuttujeni kanssa. Kivisen pöytätason hän on saanut hankittua, mutta pöydän jalat ja paikka ovat vielä hakusessa. Tai paikka on kyllä valittu, mutta vieläkin mietin onko se oikea. Paikan alusta pitäisi kuitenkin laatoittaa, joten paikan vaihtaminen ei käy ihan helposti.
 
Puutarhan kasvuston laajentamiseen liittyen meillä on vielä sellainen ongelma, että ammattiopisto on rakentanut viereiselle tontille omakotitaloa neljän vuoden ajan. Tämä ei sinänsä ole ollut mikään ongelma, sillä oppilaat ovat olleet rakennuksella vain päiväsaikaan, joten meille siitä ei ole häiriötä aiheutunut. Siirtolavat ja työmaakopitkin ovat maastoutuneet silmissä samoin, kuin vaikka matkalaukku maastoutuu eteiseen matkalta tulon jälkeen niin, ettei sitä muutaman viikon päästä huomaakaan enää lattialla. Ongelma on siis se, että uusista naapureista ei ole vielä mitään tietoa emmekä voi ennakoida haluavatko he tonttien väliin pensasaitaa ja aikovatko he istuttaa joitain korkeita varjostavia puita tai pensaita lähelle tonttien rajaa.
 
Joka tapauksessa näillä ajatuksilla toivotan oikein ihanaa, rentouttavaa ja aurinkoista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Puutarhan suunnittelu on ihanaa ja joskus myös hyvin haastavaa puuhaa. Ihana tuo daaliasi. Minullakin on ollut joskus samanlainen, mutta en muista lajiketta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole selvittänyt lajikkeen nimeä. Ne tulivat isomman kukkasipulipakkauksen mukana.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥