sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Työpiste puutarhaan

Jokin aika sitten jupisin blogissani siitä, etten ole vielä saanut toivomaani työpistettä puutarhaan, vaikka pöydänkansi on odottanut pihalla puoli kesää. Viime viikonloppuna se sitten tapahtui eli työt alkoivat.

Oikeastaan yksi hidaste työpisteen tekemiselle on ollut se, että vieressä on sähkökaappi ja vasta jokin aika sitten sähkömies kävi tekemässä viimeiset pihavalokytkennät, joten nyt johdot sai peittää. Isäntä aloitti aamusella nurmikon kaivamisen pois laatoituksen tieltä. Saimme ystäväperheemme laatoituksesta ylijääneenä samoja laattoja, kuin mistä meidän käytävälaatoituksemme on tehty. Kivituhkaa löytyi vielä säkistä vuosien takaisesta pihaprojektista ylijääneenä.

Kissamme Manu, Vili ja Venla olivat täysin sydämin kaivamisessa mukana. Todellisuudessa nurmikoon kaivuu toi niin paljon esiin kastematoja, että niiden kanssa oli kiva leikkiä. Vaikka ovathan he aina kotona ollessaan kaikissa touhuissa mukana ainakin sivusta katsojina.


Kuten sanottu, pöytätaso oli hankittuna jo aiemmin. Taso on Ylämaan ruskeaa graniittia. Kivitasoon päädyin siitä syystä, että se kestää sääoloja ulkona hyvin ja se on helppo pitää puhtaana. Pöydän jalkoja lähdettiin hakemaan omasta metsästä. Siellä oli pinottuna kuivaa kuusta ja näistä sitten pätkittiin sekä jalat että tukirakenteet. Menin arvostelemaan isäntää työn tuloksesta liian aikaisin kommentilla "Pöytä olisi voinut olla matalampi jottei tukirakenteet näy kannen alta niin hyvin". Keskeneräistä työtä ei kuulemma saa arvostella. ;) Hienohan lopputuloksesta tuli, sillä isäntä oli talvella varastoinut vanhasta ladosta tuotuja  ajan käsittelemiä lautoja ja nämä tulivat kannen alle reunukseksi.

Nyt minulla on ikioma ulkokonttori, jossa voi puuhastella kesäisin ja myös säilyttää tavaraa! Myös heräteostoksena hankittu liitutaulu "Things To Do In The Garden" löysi nyt oman paikkansa.6 kommenttia:

  1. Vau, tosi komea pöytä! Tuollainen olisi kyllä kätevä, kun kaikkea istuttelee ruukkuihin. Aina tulee kykittyä maassa, pöytä säästäisi selkää.:)

    VastaaPoista
  2. Tuosta pöydästä tuli kyllä niin hieno, että se sopisi muuallekin puutarhaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥