maanantai 14. lokakuuta 2013

Epäonnistumaan tuomittu sitruunainen Lemon Curd -kakku?


Jotkut maut ovat sellaisia, että niitä ei voi vastustaa. Sitruuna ja lime ovat minulle sellaisia. Maku on ihanan raikas ja pirteä, lähes puistattava. Kun näin tyrniä ja tyrskyjä -blogissa tämän sitruunaisen Lemon Curd -kakun reseptin, sen tekeminen oli aivan must -juttu.
 
Seuraavalla kauppareissulla hankin ainekset kakun tekemistä varten. Lähinnä jääkaapista puuttui sitruunaa, limeä, Lemon Curdia, mascarponea sekä tuorejuustoa. Aikaa kului; töissä oli kiirettä ja ei ollut sopivaa leipomis- tai tarjoiluhetkeä kakulle.
 
Taas iski inspis kakun leipomiselle, mutta sitten huomasin, että lime oli mennyt jo huonoksi. Ei muuta kuin seuraavalla kauppareissulla ostamaan uutta. Noh, kakun leipominen jäi taas odottamaan seuraavaa hetkeä.
 
Kun seuraava hetki tuli, pääsin leipomisen vauhtiin. Tein kakkupohjan valmiiksi, mutta sitten huomasin, että toinen mascarponejuustoista oli mennyt vanhaksi. Mietin jo korvaanko sen tavallisella tuorejuustolla, mutta päätin noudattaa ankarasti reseptiä ja niin hain ennen jumppaa kaupasta uutta mascarponea. Jumpasta tullessani illalla puoli kymmenen aikaan aloin tekemään kakulle täytettä ja siitä tuli muuten todella hyvää! Kuorrutushommiin päästyäni huomasin, että minulla ei ollut kuorrutteeseen vaadittavaa tomusokeria. Siis sitä ainesta, jota aina on kuivamuonakaapissa ja jonka olemassaoloa en ollut tullut edes ajatelleekseni tarkistaa. Kello oli yli kymmenen ja päätin etten todellakaan lähde hakemaan tomusokeria enää Salesta. Siinä sitten punnitsin käyttäisinkö vaaleanpunaista, mansikanmakuista tomusokeria vai sovellanko kuorrutteen jollakin ihan muulla. Päädyin tekemään jotakin ihan muuta ja korvasin tomusokerin tavallisella hienolla sokerilla ja laitoin sitä ihan maun mukaan. Itse asiassa se ajoi asiaa ihan hyvin ja kuorrute oli helppo levittää ja pysyi hyvin kuosissa.
 
Olin kyllä ihan varma, että tämä oli epäonnistumaan tuomittu kakku ja että jotakin vielä menee pieleen. Kotona meillä ollaan huonoja kakkujen syöjiä. Kakkuja toki maistetaan, mutta yleensä puolet jää kuitenkin syömättä. Päätin sitten viedä kakun töihin ja hyvinhän tuo maistui, pieni pala jäi kotiin tuliaisiksi.
 
Kuten kerroin himostani sitruunan makuihin, pitihän minun napata kakkupalan jälkeen suuhun vielä limen palanen. Sekin maistui vielä hyvältä, mutta en hoksannut että kahvia oli vielä juomatta ja kun sitä hörppäsin niin voin kertoa, että limen ja kahvin yhdistelmä ei toimi...
 
Mutta kiitos Sarppu todella raikkaan ja makoisan kakun reseptistä. Tämä takkuaminen tekemisessä oli ihan omaa sähellystäni. Tässä vielä linkki tyrniä ja tyrskyjä -blogiin sitruunaisen Lemon Curd -kakun reseptiin.


4 kommenttia:

  1. Sitruksiset leivonnaiset ovat hyviä. Vaikuttaa siis tosi hyvältä kakulta.:) Aina ei vain kaikki mene ihan putkeen. Monesti huomaa jotain aineksia puuttuvan, vaikka onkin luullut niitä kaapissa olevan. Välillä on sitten pakko soveltaa.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli kyllä todella hyvä! Nyt olen ostanut varastoon myös tomusokeria ;)

      Poista
  2. Kyllähän tuo kakun tekeminen takkusi. Onneksi onnistui lopulta. Söin juuri sitruunakuivakakkua, jossa oli kahvinmakuinen kuorrute. Siinä tuo yhdistelmä toimi, mutta maut eivät olekaan siinä niin voimmakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Mutta uhmaan reseptiä kuitenkin ja aion tehdä sen vielä uudelleen, sillä niin hyvää se oli. Kurkkaan vaan ennen tekemisen aloittamista kaappeihin ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥