lauantai 5. lokakuuta 2013

Syksyinen metsäretki, luonnon kauniita värejä ja muotoja

Meidän talossa isäntä on kova metsässä kulkija ja minua ei sinne tahdo saada millään. Tänään kuitenkin innostuin lähtemään tavoitteenani kerätä sammalta, jäkälää ja katajia syysistutuksiin ja -koristeisiin. Sää oli tuulinen, mutta lämmin. Metsässä ei tosin tuulesta paljoa tiennyt muuten kuin puiden latvojen huminasta.
 
Eilisen jumpan jälken jalat huusivat hoosiannaa mättäiden välissä tarpoessa, mutta kyllä lihakset pikkuhiljaa vertyivätkin. Metsässä oli ihanan rauhallista ja hiljaista tuulen huminaa ja satunnaista linnunlaulua lukuunottamatta. Tuolla alueella on viime aikoina liikkunut karhu, mutta onneksi se ei meille itseään esitellyt. Pari hirvikärpästä kävi isännän kiusana, mutta minut jättivät rauhaan. Muutama tikkakin oli puita naputtelemassa.
 
Kävimme kääntymässä viereisellä vaelluspolulla ja siellä on kaunis puu tai kauniit puut, en tiedä kummin se pitäisi ilmaista, sillä kaksi puuta on kasvattanut yhteisen rungon. Puusta tuli mieleen Juha Tapion kappale Kaksi puuta. Tässä tapauksessa puut ovatkin kietoutuneet yhteen, toisiinsa nojaten ja toinen toistaan tukien. Juha Tapion kauniin sanoituksen lisäksi tästäkin saa hellyyttävän ajatuksen.
 
Sanotaan, että naavat ovat herkkiä ilmansaasteille, mutta ainakin noissa metsissä naavaa oli puissa erittäin runsaasti, joten olisiko se positiivinen merkki ilmanlaadusta?
 
 

 
Kamera kun on mukana, niin sitä tulee näpsittyä kuvia mitä erilaisimmista luonnon kauniista yksityiskohdista ja vähän leikittyäkin kameralla.
 
 
 

 
Täytyihän sitä metsäreissulla olla eväät mukana eli notskihan sitä tehtiin kiveä vasten ja kuinka se makkara maistuikaan hyvältä luonnonhelmassa!
 


 
Olostaan nauttiessa aika kului kuin siivillä ja vain puolet metsäreissun tavoitteesta toteutui: jäkälää ja sammalta tuli repullinen mukaan, mutta neiti piti hakea uimahallista joten katajien haku jäi huomiselle.
 
Löytyyhän niitä syksyn väri-ihmeitä myös kaupungista. Osa punaisista lehdistä on jo tippunut, mutta vieläkin kauniita väripilkkuja löytyy autollakin kulkiessa.
 

 
 
Kaunista syksyistä viikonloppua!
 

8 kommenttia:

 1. Syksyinen metsä on kuin luoto retkeilyyn. Sammaleet korostuvat vielä paremmin, kun puut tulevat paljaaksi. Hienoja kuvia ja värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä tuollaiset pienet yksityiskohdat, kuten sammaleet ovat kivoja kuvattavia.

   Poista
 2. Ihania metsäkuvia. Tykkään käydä metsässä kävelyllä tai sienessä, tulee vaan ihan liian harvoin mentyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, liian harvoin saa itsensä liikkeelle.

   Poista
 3. Kyllä luonto on parhaimmillaan tosi upea. Hienot kuvat. Nuotion lämmössä on ihana istua ja nauttia eväistä ja kahvista. Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää sunnuntaipäivää myös sinulle. Nyt samoille seuduille katajia poimimaan.

   Poista
 4. Metsäretkellä eväät maistuvat ruhtinaallisilta. Syksyinen metsä on oivallinen retkikohde, onneksi karhu pysytteli omilla maillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin oli tosi kaunis ilma käydä metsässä. Karhua ei onneksi edelleenkään näkynyt ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥