sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tunti päivään lisää: Aloite 25-tuntisiksi vuorokausiksi?

On se kumma, miten kelloja siirrettäessä tunti lisää päivään tekee päivästä tosi tehokkaan. Luultavasti se johtuu siitä, että on aamulla oikeasti ajoissa liikkeellä. Aamulla sai nukkua niin pitkään kuin halusi eikä ole ollut kiire mihinkään. Silti on "to do -listalta" tullut tehtyä vaikka mitä ja lisäksi kyläiltyä ja käytyä kaupassa.
 
Aamusella kasasin pari Ikeasta syyslomalla tuomaani kalustetta: kenkätelineen kuistiin sekä puisen säilytysvaunun yläkerran kylppäriin. Kenkäteline on meillä ollut liian pieni vaikka sen lisäksi on jokaiselle ollut oma vetolaatikko penkin alla kengille. Yläkerran kylppärissä ei ole ollut kaikille naisten purnukoille oikein pöytäsäilytystilaa (sillä siellähän ne kuuluu säilyttää ;) ). Mielestäni Ikean kalusteiden kasaaminen on mukavaa, korvaavat varmaankin näin aikuisiällä legoilla rakentamisen: ohjeet ovat hyvät ja kaikki osat löytyvät varmasti. Kalusteet ovat myös yllättävän laadukkaita. P.S. Edelleenkin minä taidan perheessä olla innokkain legoilla rakentaja.
 

 
 
Taloa on tullut siivoiltua ja pyykkikone ja kuivausrumpu ovat pyörineet täyttä soittoa koko viikonlopun. Kuitenkin tärkein tuli tehtyä, eli puutarha on siivottu talvea varten ja ruusut nostettu varastoon toivoen ensi keväälle uutta kasvua. Myös nostamiini juurakoihin ja kukkasipuleihin sain laitettua kuiviketta ympärille. Kompostikin tuli tyhjennettyä, sillä siellä alkoi lämpötilat jo tippumaan. Käsitöitäkin olen hiukan ehtinyt tekemään ja tiikeriraitaiset kämmekkäät ovat kohta valmiita. Enää edessä on kurjin eli päättely ja viimeistely.
 
Taidan vielä tänä iltana laittaa uuninpuhdistusaineen uuniin. En kyllä ymmärrä miten uuneja ja uuninpeltejä voidaan kutsua itsestäänpuhdistuviksi. Mielestäni uunien mainostekstien tulisi olla seuraavanlaisia:
 
This oven is self-cleaning.
Do it yourself.
 
Tytär kaverinsa kanssa halusi eilen leipoa seeprakakkua, jonka ohjeen löysivät Kinuskikissan sivustolta. Kakkuun tuli kauniit seepraraidat sisälle ja se kuorrutettiin suklaalla koristellen valkosuklaalla. Kakku oli todella hyvää, tosin tumma suklaa kuorrutteena on hiukan liian voimakas minun makuuni.
 
 
 
Pitäisikö tehdä kansalaisaloite laista 25 tuntisiksi vuorokausiksi?!
 
Hyvää työviikon alkua!

6 kommenttia:

 1. Näppärä kenkähylly. Mitä herkkua! Ihana kakku...

  VastaaPoista
 2. Vuorokaudet saisivat mielellään olla vaikka 30 tuntisia. Mitä pidempiä sen parempi. Useimmiten tuntuu, ettei päivässä tunnit riitä millään.;)

  Kakku näyttää herkulliselta. Minäkään en oikein ole tumman suklaan ystävä, mutta voisihan tuon vaihtaa vaaleampaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa, että voisi kuorruttaa sen maitosuklaalla tai jopa valkosuklaalla!

   Poista
 3. Meilläkin on tuo kenkähylly ja se on kyllä tosi näppärä! Pienen eteisen pelastus. Minäkin tykkään tosi kovasti niin Ikean kalusteiden kuin Legojenkin kasaamisesta. Onneksi lapsi on tulossa Duplo-ikään, joten pääsee taas niilläkin ihanuuksilla leikkimään hyvällä omallatunnolla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkähylly on jopa tosi tukeva. Meillä on harmi, kun neiti jo osaa kasata niin hyvin pikkulegoja, ettei äitiä enää tarvita...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥