sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Viimeiset syysistutukset

Eilisellä metsäreissulla keräsin sammalia sekä jäkälää ja tänään haimme katajanoksia syysistutuksia varten. Meidän neitikin innostui tekemään omaa syysistutustaan ja tästä syystä ajoimme puutarhamyymälän kautta kotiin. No, tarttuihan sieltä mukaan muutakin kuin calluna neidille. Minäkin ostin monenlaista istutettavaa ja tarttuipa mukaan pari kukkasipulipussiakin.
 
Jäkälistä, sammalista ja ruusunmarjoista askartelin kissaruukkuun koristepallon. Rutistelin sanomalehdestä pyöreähkön pallon ja laitoin ympärille katiskaverkkoa. Sitten kastelin pallon märäksi ja painelin verkon läpi jäkäliä ja sammalia.
 

 
Laitoin sammalia ja jäkäliä myös callunan ympärille ruukkuun.
 
 
Katajanoksia (ei rauhoitettuja katajia ;) ) laitoin yläkerran terassille kahteen pitkään kukkalaatikkoon callunoiden ympärille.
 

 
Puutarhamyymälästä löysin kauniita ericoita (Erica Verticillata), joita en ollut koskaan aiemmin nähnyt. Näiden menestymisestä pakkasilla minulla ei ole mitään käsitystä, mutta varmasti ovat kokeilemisen arvoisia. Nämä istutin kahteen ruukkuun etuoven molemmin puolin syklaamien ja murattien kaveriksi. Lisäsin mullan päälle jäkälää.
 

 
Suurempaan istutusruukkuun ostin suurehkon monivärisen callunan sekä kaksi valkoista marjakanervaa (jotka ovat muuten myrkyllisiä). Lisäsin reunoille loput ylijääneistä katajista.
 
 
Neiti teki itse oman istutuksensa ja valitsi siihen oranssinvärisen callunan. Reunoille tuli jäkälää, variksenmarjaa, puolukanvarpuja sekä kuusenhavuja.
 
 
Sain vihdoinkin istutettua kukkasipulitkin. Ruusupenkkiin istutin erilaisia tulppaaneja: Swan Wings, Cuban Night, Finnish Love ja Angelique. Pesäkuusien väliin taatanpihlajan alle istutin lisää krookuksia ja helmililjoja sekä valkoista Thalia -narsissia. Tarkoituksenani oli tilata verkkokaupasta harvinaisempia kukkasipuleita, mutta jälleen kerran saamattomuuttani se jäi tekemättä.
 
 
 
Vielä löytyy puutarhasta kesäisiäkin kukkia, mutta nyt jo tuntuu, että vaalenpunainen kukan väri ei enää sovi muuten syksyisiin sävyihin.
 
 
Mukavaa sunnuntai-iltaa sekä alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Hyvän näköisiä ruukkuistutuksia. Havuilla, sammaleella ja jäkälällä saa niihin uutta ilmettä. Nuo tulppaanit ovat minusta aika ihanan erilaisen näköisiä. Tuollainen tumma tulppaani houkuttaa, mutta minulla ei taida olla sellaiselle paikkaa. Pitäisi mielestäni olla jokin sopiva paikka, jossa se pääsisi oikeuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin kauan, että mihin nuo tulppaanit laittaisin. Tummia tulppaaneja oli kuitenkin vain kymmenen, joten ajattelin että yksinään ne näyttävät nöpöiltä. Tein niin hurjan ratkaisun, että sekoitin keskenään valkoisen aidan eteen kaikkia neljää tulppaanilajiketta. Saas nähdä miten puutarhurin käy ;)

   Poista
 2. Olet tehnyt paljon kauniita talvi-istutuksia, havut kyllä kruunaavat kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 3. Kauniit ruukkuistutukset. Tuo marjakanerva on minun suosikkini ja täytysi hankkia sitä tämän syksyn aikana vielä jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Terrassa ne olivat viikonloppuna tarjouksessa kaksi yhden hinnalla.

   Poista
 4. Kaunista! Jäkälät ja sammalet ovat mukava materiaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne kyllä sopivat ulkokoristeisiin tähän aikaan vuodesta.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥