sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Eino-myrskyn jälkimainingit


Eino-myrsky riepotteli meidänkin seutua viime yönä. Sähköt katkeilivat aamuun saakka vähän väliä ja peltikatto paukkui. Eli nukkuminen oli aika pätkittäistä viime yönä.
 
Aamusella lähdimme meren äärelle katsomaan hiukan jo laantuneita tyrskyjä. Tosin edelleen taisi tuulla puuskissa lähes 25 metriä sekunnissa. Tällä niemen nokalla aallot paiskautuivat aallonmurtajaa vasten ja kasteli lähellä olijat.
 

 
Vesi oli erittäin korkealla ja hauska oli katsoa, kuinka joki virtasi väärään suuntaan, kun vesi nousi mereltä päin.
 
Matkalla näkyi monenlaisia tuhoja, varsinkin kapeiden teiden reunoilla. Puita oli kaatunut talon ja auton päälle. Palokunnalla on ollut varsin kiireinen yö ja aamupäivä tuhoja raivatessa. Yhdestä talosta oli puoli huopakattoa lähtenyt ja trampoliinit olivat mutkalla pihojen nurkissa. Onneksi itse olimme keränneet kaikki lentävät tavarat pois pihalta jo perjantaina. Onneksi tänäkään vuonna ei tullut haravoitua, sillä viimeistään nyt lehdet lähtivät tuulen mukana.
 

 
Talomme takana olevalla pururadalla oli myös useita kaatuneita puita. Onneksi ei tuullut siltä suuntaa, että olisi taloomme päin kaatuneet. Tässä kuvassa kaksi melko kookasta mäntyä on kaatanut valopylvään pururadalta.
 
 
Kävimme myös ajelemassa vanhempieni mökillä katselemassa mitä tuhoja myrsky oli siellä saanut aikaan. Vesi oli metrin verran normaalia korkeammalla ja se oli ollut kuulemma aiemmin vielä korkeammalla ulottuen monta metriä pihalle ja tuoden roskia sekä vieden hiekat rannasta mukanaan. Puita oli kaatunut paljon mökin pihalta, onneksi ei kuitenkaan mökin suuntaan. On se kuitenkin kurjan avaran näköistä, kun pihaa suojaava metsikkö on kaatunut. Tämä ei nimittäin ole ensimmäinen kerta kun siitä on puita mennyt tuulen mukana.
 

Piharakennuksen päälle oli kaatunut onneksi vain hyvin nuori kuusi, eli tuhoja se ei aiheuttanut.


Vesi oli edelleen yli laiturin tason, vaikka laiturilta menee useampi porras alas, jota pitkin veteen laskeudutaan. Niin kuin kuvasta näkyy, vesi on roskista päätellen käynyt vielä paljon korkeammalla. 


Tältäkin grillipaikalta on normaalisti metrin verran pudotusta mereen. Vesi on käynyt niin korkealla, että kivinen pöytätaso on tippunut veden mukana "kivijaloilta".


Tässäkin kohtaa on on normaalisti ihan vähän vettä, kuivimpina aikoina pelkkä oja.


 
Tämä nuotiopaikka on saanut oman rannan keskelle metsää. Mukavaahan se on veden äärellä paistaa makkaraa. ;)


Yksi kuusi oli hiukan kallellaan kohti yllä olevaa laavua ja sen juuret olivat osittain irti maasta. Miehet kiristivät sen liinalla toiseen kuuseen ja vielä kiven ympäri kiinni, jottei se pääse kaatumaan laavun päälle.

 
Mutta niinhän se Kari Tapiokin lauloi, että Myrskyn jälkeen on poutasää. Niin se aurinko alkoi pilkistämään myrskypilvien alapuolelta.
 

 
Mukavaa Eino-myrskyn jälkeistä alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Aikamoista tuhoa myrsky on saanut aikaseksi. Myrskyn jälkeen poutasää tuntuu kaksinverroin paremmalta.
  Hyvää alkavaa viikkoa, Pinuski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olemaan rauhallista ja todennäköisesti saa nukuttuakin tänä yönä. Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Todellista tuhoa, tyrskykuvat kuitenkin kauniit.
  Aikamoinen oli myräkkä ja hyinen ilma.
  Miellä sähköt pysyi mutta koetti sammua.
  Hyvää uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Onneksi täällä meillä säilyttiin täysin myrskyn tuhoilta. Sähköt tosin olivat poissa runsaat kaksi tuntia, mutta pihapuut pysyivät pystyssä. Hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi ei pihalla ole paljoa puita, joiden kaatumista tarvitsee pelätä.

   Poista
 4. Radiossa sanottiin, että tämä Eino-myrsky on ollut paikoitellen paljon pahempi kuin se parin vuoden takainen Tapanin-myrsky. Täällä etelässä päin tuhoja ei nyt kovin paljon tullut.
  Upeasti noissa kuvissasi pilvet roikkuvat taivaalla ja likimain litistyvät maata vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne luonnon voimat melkoiset ja tosiaan pilvet näyttävät hurjilta. Onneksi sieltä aurinko alkoi pilkistämään.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥