lauantai 2. marraskuuta 2013

Halloween -juhlat

Meidän pikkuneiti on jo pitkään puuhannut Halloween -juhlia koulukavereilleen ja lupasin sekä itselleni, että hänelle, etten sekaannu järjestelyihin.
 
Eilinen päivä kun koitti, niin en malttanut olla miettimättä tarjoiluja juhlaan. Eihän sitä sipseillä ja karkeilla pärjää ;) Niin tuli väännettyä pikkupitsoja ja Halloween -kakku, lisäksi ostin valmiina hämähäkinseittikakun.
 
 
 





Koristelin ensimmäistä kertaa elämässäni kakun sokerimassalla. Olihan tuo tuskaa kun ei tiennyt mitä oli tekemässä. Tein viiden munan kakkupohjan ja väliin tein Kinuskikissan ohjeella Hopeatoffee-kerma -täytteen. Tapanani on merkata kakku leikatessa hammastikuilla, jotta osaa kohdistaa leikkauskohdat kasatessa.



Annoin kakun hetken aikaa jähmettyä ja sitten tasoitin pinnan kermavaahdolla. Käytin valkoista sokerimassaa, jonka värjäsin oranssiksi keltaisella ja punaisella nestemäisellä elintarvikevärillä lisäten tomusokeria. Koristeet on tehty Kick (Käck) -toffee patukoista. Patukat pehmenivät kädessä yllättävän hyvin ja sitten kaulin massan tomusokerin päällä ja leikkasin koristeet. Lepakoiden ja hämähäkkien silmät ovat syötäviä hopeahelmiä. Tällainen siitä sitten tuli; saa nähdä maistuuko salmiakin maut neitokaisille.


Pikkupizzat tein hyväksi kokemallani ohjeella, josta yleensä teen pellillisiä pizzoja. Taikinasta saa ihanan ohutta pizzapohjaa. Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä taikinan jo edellisenä iltana ja annoin taikinan kohota yön jääkaapissa. Hyvin tämäkin tapa toimi.


Pizzataikina

4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 1/4 dl haaleaa vettä

Vehnäjauho, suola ja kuivahiiva sekoitetaan suuressa kulhossa. Keskelle painetaan syvennys ja siihen kaadetaan öljy ja vesi. Ne sekoitetaan vähitellen jauhoihin, kunnes siitä syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina hyvin ja lisää siihen tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina on notkeaa ja pehmeää. Olen hyvin laiska vaivaamaan taikinaa, joten teen tämän yleiskoneella taikinakoukulla. Sivele öljyä taikinan pintaan ja kohota noin tunti, kunnes taikina on noin kaksinkertainen. Vaivaa vielä taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä ja kauli taikina sopivaksi. Tästä ohjeesta riittää uuninpellilliseen pizzaa tai vaihtoehtoisesti voi tehdä pikkupizzoja. Paista 200-220 asteessa noin 15-20 minuuttia (pikkupizzoille riitti 200 asteessa 10 minuuttia).

Tomaattikastike

Teen nykyään tomaattikastikkeen pizzan päälle alusta lähtien itse. Tässä on perusresepti tomaattikastikkeelle.

1 rkl oliiviöljyä
1 hienoksi silputtu sipuli
2 hienoksi silputtua valkosipulin kynttä
400 g tomaattimurskaa
timjamia ja oreganoa
merisuolaa
mustapippuria
ripaus sokeria

Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja kuullota sipuleita öljyssä, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Voit halutessasi survoa kastikkeen tasaiseksi. Anna jäähtyä hetken ennen levittämistä pizzapohjan päälle.


Hyvää pyhäinpäivää ja Halloween -juhlaa!
 

6 kommenttia:

  1. Vau! Upeat teemaan sopivat tarjoilut. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätyin itsekin, että sain jotakin teemaan sopivaa aikaiseksi. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Tuollaisesta tarjoilusta kannattaa olla ylpeä. Kakkusi onnistui erinomaisesti. Varmasti tytöt tykkäävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hopeatoffee-täyte jakoi mielipiteitä, puolet eivät tykänneet salmiakista, mutta toiset tykkäsivät.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. :) Illan kohokohta oli kuitenkin kummitustalo.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥