keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Harmaatakin harmaampi päivä

Voikohan sää mennä enää yhtään harmaammaksi? Sisällä on pimeää ja ulkona kurjan sateista ja harmaata. On se uskomatonta, kuinka tällainen pimeä ja harmaa aika vaikuttaa omaan jaksamiseen ja vireystasoon. Aamulla olisi niin ihana vetää vain peitto korviin ja tiputtaa puhelin vesilasiin.
 
Tekemättömiä kotitöitä olisi vaikka kuinka, paperityöt sain tosin juuri tehtyä.  Tyttären koulu on perjantaina menossa marketin aulaan myymään leivonnaisia, joten jonkun pitäisi niitä varmaan tehdäkin. Olisiko hyviä ideoita millaiset leivonnaiset menisivät hyvin kaupaksi näin isäinpäivän alla?
 
http://makrotex.blogspot.fi/


Tämän viikon makrokuvaushaasteena oli KIDE. Kiteistä ensimmäisenä tuli mieleen sokeri. Sitten muistin pienet siniset hiekanjyvät, joita olen käyttänyt lasisessa astiassa kynttilän alla koristeena. Mieleen tuli myös sormisuola, joka saattaisi olla hyvinkin kaunista läheltä kuvattuna. Erään määritelmän mukaan kide on kiinteän aineen muodostuma, jonka osaset ovat asettuneet säännölliseksi avaruuskuvioksi. Kidettä kutsutaan myös kristalliksi. Eli tässä minun käsitykseni kiteestä linssin läpi katsottuna.


Photo: 105 mm macro lens, 1.3s at f/20

4 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥