lauantai 23. marraskuuta 2013

Jouluverhot ristipistotyönä


Äiti oli alkanut tekemään minulle keittiöön jouluverhoja ristipistotyönä. Muutama viikko sitten hän kysyi, ehtisinkö itse tekemään toisen verhon, sillä hänellä on monenlaista tekeillä vielä ennen joulua. Lupauduin toki, mutta en ole saanut työtä vieläkään aloitettua. Johtuneeko siitä, että edellisestä ristipistotyöstä on toistakymmentä vuotta aikaa ja käyntiinlähtö on aina vaikeaa. Nyt pitäisi kyllä kovasti aloittaa työtä, jos meinaa verhot saada ikkunaan ennen joulua.
 
Kohdistamisen vuoksi otin lainaan hänen aloittamansa verhon. Eli tältä alku näyttäisi.
 
 
Tässä vielä kuva ohjeesta, miltä kuvio tulisi näyttämään. Todennäköisesti tulen vain kääntämään verhon alareunan enkä laita siihen mitään hapsuja. Saa nähdä miten tytön käy, minä jouluna nämä verhot ovat ikkunassa.
 
 
Tänä aamuna oli ihan hetken verran todella kauniin värinen taivas juuri ennen auringon nousua. Valitettavasti olin väärässä paikassa väärään aikaan, eli kameran kanssa ehdin ainoastaan äkkiä terassille nappaamaan taivaan väreistä kuvan. Sitten taivas jo muuttui takaisin tasaisen harmaaksi. Tosin vähän aikaa sitten aurinko paistoi vähän aikaa ja nytkin aivan taivaan rannalla näkyy oranssinkeltaista valoa.
 
 

12 kommenttia:

 1. Upeat verhot tulee , kertakaikkiaan♥
  Ulkona ollut tosiaan kaunis pv, ei vaan ole ennättänyt ulos, pientä vaatekomero siivousta ja sellasta ,näin lauantai mennyt kohta ja iltapäivä alkaa hämärtyä.
  Hyvää lauantai iltaa sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Niistä tulee kauniit verhot. Kai se on noiden ristipistojenkin kanssa sama juttu kuin pyöräilyn: kun kerran oppii niin aina muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä meneekö se niin, kyllä tuntuu vaikealta saada sitä neulaa käteen.

   Poista
 3. Kauniit verhot näyttäisi tulevan. Tsemppiä, että saat ajoissa valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sais kyllä stressata käsitöiden kanssa, mutta katsotaan miten käy. Tai sitten meillä on juhannuksena jouluverhot ;)

   Poista
 4. A lot of work to do......lovely last picture.

  Greetings, Joop

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Before sun was raising I noticed the beatiful colours of the sky. Unfortunately I was at home, so this picture was the only one I managed to take before the clouds conquered the sky.

   Poista
 5. Verhoista tulee tosi kauniit ja tuo malli on ihanan perinteikäs ja jouluun hyvin sopiva. Uskon verhon myös valmistuvan jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova luotto teillä on tällaiseen saamattomaan ihmiseen... ;)

   Poista
 6. noista verhoista tulee varmasti upeat. itse en kyllä edes uskaltais haaveillamoisen teosta..onneksi teidän suvun naisilla on tuo taito tallella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on kova käsitöiden tekijä, itse olen sellainen satunnainen innostuja. Alkuun jo pääsin tuossa ja ei se aivan mahdottomalta tuntunut, jos ei sitten aika lopu kesken. Mutta tuleehan näitä jouluja. ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥