maanantai 25. marraskuuta 2013

Sydämellinen joulukuusenkoriste paperinarusta

Tein viime joulun aikaan paperinarusta sydämenmuotoisia kuusenkoristeita. Koristeet ovat oikein helppoja ja nopeita tehdä ja paperinaru on siitä mukavaa käsiteltävää, että inhoamani lankojen päättely on erittäin helppoa. Tässäpä jonkinlaista ohjetta sydämen tekemiseen (en tiedä saako tuosta suttupiirustuksesta selvää, mutta alla olen yrittänyt kuvin ja tekstein kuvata tekemistä).


Virkkaa 7 ketjusilmukkaa. Käytin tässä ensimmäisenä löytynyttä nr 5 virkkuukoukkua, mutta nr 6 olisi varmaankin parempi. Virkkaa edellisen kierroksen toiseen silmukkaan kiinteä silmukka ja jatka kierros loppuun (yht. 6 ks).
Virkkaa taas edellisen kierroksen toiseen silmukkaan kiinteä silmukka. Silmukat vähenevät joka kierros yhdellä ja jatka kunnes teet kierrokselle enää yhden kiinteän silmukan.
Jatka työtä kiertämällä sydämen reunaa kiinteillä silmukoilla (ks suurinpiirtein joka kierroksen reunaan).
Tee ensimmäinen reuna 7 kjs-ketjun alkuun saakka. Virkkaa toiseen ketjusilmukkaan viisi pylvästä ja kiinnitä pylväsrypäs kkjs:llä neljänteen ketjusilmukkaan. Tee ripustuslenkki virkkaamalla 10-12 ketjusilmukkaa. Kiinnitä lenkki samaan neljänteen ketjusilmukkaan kkjs:llä. Tee viisi pylvästä kuudenteen ketjusilmukkaan. Jatka reunustamalla sydämen toinen reuna kiinteillä silmukoilla.
Päätä sydämen kärkeen kkjs:llä niin, että sydämestä tulee symmetrinen. Aloitussilmukan langan päättelyyn riittää sen kuljettaminen reunustettaessa kiinteiden silmukoiden alla. Loppulangan voi päätellä vetämällä se muutaman reunasilmukan läpi.
Sydämiä voi tehdä sitten vaikka erivärisinä, tässä vaaleanpunainen.

10 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥