tiistai 19. marraskuuta 2013

Terveisiä käsityömessuilta, Tampereelta


Lauantaiaamuna lähdimme kolmen sukupolven voimin, kuinka ollakaan, vartin myöhässä olevalla aamujunalla kohti Tamperetta ja käsityömessuja. Perillä onneksi otimme asemalta taksin ja olimme messukeskuksessa hyvissä ajoin vähän messujen avautumisen jälkeen. Nimittäin ensimmäinen puoli tuntia meni ihan mukavasti katsellessa, mutta sen jälkeen messukeskus täyttyi vierailijoista ja liikkuminen alkoi olla melko vaivalloista. Onneksi olin hiukan katsonut etukäteen näytteilleasettajia, jotta tiesi missä ainakin haluaa käydä.
 
Olihan siellä paljon nähtävää, tosin melko vähän löytyi uusia ideoita joita lähdin hakemaan. Näytteilleasettajista hyvin suuri osa myi valmiita tuotteita eli vähemmän oli tällaiselle, jonka kädet syyhyää itse tehdä käsitöitä. Sellaiset "kojut", joissa oli lankoja, tarvikepaketteja jne. olivat aivan täynnä ihmisiä ja kassajonot olivat todella pitkät. Esimerkiksi Novitan edulliset lankakerät jäivät tästä syystä ostamatta.
 
Mutta löytyihän sieltä monenlaista. Lompakko laihtui ja kädet pitenivät kantamusten painosta. Tällaisia heräteostoksia sieltä tarttui mukaan.
 
 
Korttitarvikkeita joulukortteja varten sekä lumihiutale -kuviorei'itin. Tässä hiukan ideaa mitä siitä voisi tulla.
 
 
Pari käsityökirjaa (kympin kipale, paljon edullisempia kuin kaupassa) sekä Roosa Nauhan sukkaohjekuvasto.
 


Taito-shopissa en voinut vastustaa kiusausta ostaa erilaisia paperinarutöitä. Eli pari pientä himmeliä, renesanssikuusi sekä renesanssipallo.
Olen pyytänyt miestä tekemään puusta telinettä helmitöitä varten kesästä saakka. Kun sitä ei ole näkynyt ja törmäsin tällaiseen messuilla, niin pitihän se hankkia. Pakkaukseen tuli mukaan myös ohjeet sekä hiukan helmitarvikkeita.


Helmitöitä varten ostin vielä alustan. Lisäksi neiti osti isompia helmiä käsi- ja kaulakorua varten ja itse ostin hopeisia, lähinnä korvakorutarvikkeita.

Eli kyllä tässä riittää näpertämistä vähäksi aikaa kaikkien muiden keskeneräisten töiden ja hankittujen tarvikkeiden lisäksi.

Tytär ihastui näihin muffinssisaippuoihin ja halusi omalla rahalla ostaa tämän ihanan toffeen tuoksuisen saippuan. Myyjä oli kuitenkin niin lapsiystävällinen, ettei suostunut ottamaan häneltä rahaa vastaan vaan antoi tämän saippuan hänelle. Valmistaja on The Soap Boutique Lahdesta.


Lisäksi neiti osti pussillisen vaatteita Baby Bornille ja kyllä sillä on nyt sitten leikitty.

Eräässä "strassikaupassa" oli esillä ihanat strasseilla koristellut pikkuluistimet. Kyllä näillä kelpaisi luistella.
 
 
Messuilla vierähti pari tuntia, kauempaa ei siinä ihmisruuhkassa jaksanut kulkea. Lähdimme siis tyttärelle luvatun mukaisesti Tampereen keskustaan ostoksille. Itse asiassa aikaa oli junan lähtöön niin kauan, että aikaa joutui oikein kuluttamaan. Neiti halusi ostaa tuollaisen pienen irtopohjavuoan ja itse löysin muiden keittiön "tarpeellisten välineiden" lisäksi muffinssin "ytimenpoistajan", jotta saa pursottaa herkkutahnoja muffinssien sisään.


Hämeenkadulla oli kiva Ekokauppa Ruohonjuuri, josta tuli ostettua luomu kasvisliemijauhetta keittoihin laitettavaksi, Wasabia coleslawn mausteeksi sekä suklaata... Eli hiukan erilaista kuin lähikaupasta löytäisi. 


Pitihän sitä Akateemisen kirjakaupan hyllyt vielä tyhjentää matkalukemisiksi uusista kameralehdistä.


Tällainen käsityömessureissu tällä kertaa. Tässäpä vielä muutama kuva Hämeenkadulta, siellä oli jo jouluvalotkin laitettuna.
 


 

6 kommenttia:

 1. Kaikkea kivaa olitkin löytänyt messuilta. Nuo hankkimasi kirjat etenkin vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siellä selatessa näyttivät kivoilta ja eipä tuolla hinnalla korkealta putoa. Täytyy ajan kanssa tutustua sisältöihin.

   Poista
 2. Mukava antoisa matka varmasti.
  Kivoja esineitä ja tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meinaa olla jopa ähky käsityötarvikkeiden kanssa ;)

   Poista
 3. Aika paljon kaikkea kivaa löysit messuilta. Käsityökirjat taisivat olla varsinaisia löytöjä, sillä niiden hinta kirjakaupoissa on huomattavasti korkeampi. Eivät edes vanhene. Itse olen ollut kahdesti Tampereen kädentaitomessuilla. Päällimmäiseksi on kuitenkin jäänyt se mahtava väenpaljous ja vaikeus päästä lähellekään mielenkiintoisia standeja, joten siksi en enää ole kovin innostunut uusimaan reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, ettei tästä tule ihan joka vuotinen perinne, mutta ehkä siellä toisenkin kerran voi käydä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥