perjantai 22. marraskuuta 2013

Vohvelit sitruunaisella mascarponevaahdolla

Pari viikkoa sitten ollessani Oulussa työmatkalla, yövyin Radisson SAS -hotellissa. Mielestäni siellä oli paras hotelliaamiainen, mitä olen koskaan saanut. Kaiken lisäksi jälkiruoaksi oli vohveleita mascarpone-kermavaahdolla, namsk! Siitä se sitten lähti...
 
Tuota makuhermoja hivelevää vohvelia ja mascarponevaahtoa syödessäni päätin, että joku aamu otan työpaikalle mukaan vohveliraudan ja paistan koko ihanalle työporukalle vohveleita. Tänä aamuna tein vohvelitaikinan valmiiksi ennen töihin lähtöä ja illalla olin tehnyt jo valmiiksi sitruunaisen mascarpone-kermavaahdon. Lisäksi annokseen tuli vaahterasiirappia.
 
 
Pienestä keittokomerosta levisi käytäville ihana paistetun vohvelin tuoksu.
 
Vohvelit
 
100 g sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä
1 1/2 dl kivennäisvettä
2 dl maitoa
 
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää joukkoon nesteet. Lisää lopuksi joukkoon voisula, mutta jätä osa siitä paistamiseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 
Sitruunainen mascarpone-kermavaahto
 
250 g mascarpone-juustoa
2 dl kuohukermaa
4 tl lemon curdia
2 rkl sokeria
 
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää mascarponejuusto vatkaten seos tasaiseksi. Lisää lemon curd ja sokeri.
 
Lorauta valmiin vohvelin päälle halutessasi vaahterasiirappia.

12 kommenttia:

  1. Apua mitä herkkua :P
    Tuo mascarpone juusto juttu koukuttaa ja houkuttaa.
    Vohveleita teen paljon kesällä.
    Pistän ohjeet mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mascarpone ja kermavaahto ovat kyllä uskomattoman samettinen yhdistelmä.

      Poista
  2. Ehtisitkö vohveliraudan aj maukkaan vaahdon kanssa minunkin työpaikalleni :P

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkua siellä,täytyy kopsata ohje Kiitos :)

    VastaaPoista
  4. Tuli muuten vesikielelle :). Tuota vaahtoa pitää kokeilla. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä kiva yhdistelmä perinteisen kerman sijaan.

      Poista
  5. Herkullista! Ja lemon curdia pitääkin muistaa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen sen verran laiska, että lemon curdin otin valmiista purkista.

      Poista
  6. No, kyllä työkavereidesi kelpaa! Ihanasti olet muiden työpäivää piristänyt vohveliherkuilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se vaihtelua pelkän mustan kahvin juomiselle.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥