sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukukkaistutuksia

Viikon mittaisen radiohiljaisuuden jälkeen olen taas linjoilla. Alkuviikosta meille soitettiin, että eräässä pihassa parin kilometrin päässä on lokakuusta asti kulkenut syömässä kissa, joka on aivan meidän syyskuussa kadonneen Manun näköinen. Tämä viikko on yritetty saada kissasta näköhavaintoa ja eilen illalla se sitten saatiin kiinni. Otimme sen illalla myöhään kotiin. Kissa oli kaikin puolin juuri kuin meidän Manu, mutta kasvoissa oli hiukan enemmän valkoista ja mietimme yön yli voiko kissan karvoitus sen verran muuttua kolmen kuukauden ulkona olon aikana. Tulimme tänä aamuna siihen tulokseen, että ei se ole meidän Manu. Puhelimella soittelukierroksen jälkeen helpotukseksi tälle kissalle löytyi koti. Tämä kissa nähtävästi vain viihtyy paljon ulkona ja siksi on ollut muualla syömässäkin toistuvasti. Toisaalta tämän viikon toivon heräämisen jälkeen on hiukan kurja olo, mutta toisaalta helpotus, että tällä kissalla on koti. Täytyy vain myöntää itselleen, että ei se meidän Manu enää kotiin tule.
 
Tänä vuonna päätin tehdä itse joulukukkaistutukset. Eihän tuo oikeastaan kovin paljoa halvemmaksi tule kuin valmiiksi tehdytkään, varsinkin jos sopivia istutusastioita ei ole omasta takaa. On kuitenkin kiva touhata itse ja saa sellaisen istutuksen kuin haluaa.
 
Tein kaksi lähes samanlaista istutusta itselleni ja äidilleni. Istutukseen tuli yksilatvainen joulutähti, punainen, kaksi-vanainen Amaryllis, kolme valkoista hyasinttia, kaksi mini-joulutähteä sekä yksi mähkä. Pinnalle laitoin sammalta, jota löytyi puutarhamyymälästä pienissä laatikoissa. Sitten koristeiksi käpyjä ja erilaisia joulukoristeita.
 
 
Näissä kahdessa istutuksessa kukkien hinnaksi tuli noin 18 euroa. Istutusastiaan menikin viitisentoista euroa, sillä en löytänyt haluamani kokoista sen edullisemmin. Mutta tätä astiaa voi sitten kesälläkin käyttää kukkaistutuksissa. Laatikollinen sammalta maksoi noin kymmenen euroa.
 
 
Lisäksi tein itselleni kolmesta lilasta hyasintista ja kolmesta valkoisesta mini-joulutähdestä pienen istutuksen. Tähänkin laitoin pinnalle sammalta. Tämän istutuksen kukat maksoivat kymmenen euroa ja astia nelisen euroa.
 
 

16 kommenttia:

 1. Lovely plants and flowers.....i like this post very much.

  Greetings from holland, Joop

  VastaaPoista
 2. Kauniit istutukset. Koreja voi tosiaan käyttää myöhemmin vaikka puutarhassa tai taas seuraavana jouluna uusissa istutuksissa. Mahtaako tuollaisia 18 eurolla edes kaupasta saada.

  VastaaPoista
 3. Voi kun surullista, ettei Manu ollutkaan, nyyh..:(
  Toivottavasti Manulla on jossain hyvä olla. ♥
  Aivan ihanat istutukset ja kuvat.
  Valkeat amaryllikseni kukkivat aikanaan, kohta aukeaa punainen ,ehkä jouluksi juuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä <3. Toivottavasti amaryllikseni kukkivat jouluksi.

   Poista
 4. Oikein kauniit joulukukkaistutukset. Näin ovatkin näyttävämmät, kuin jos erillään olisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan tyytyväinen istutuksiin, on kuitenkin aina näyttävämpi isompana kokonaisuutena.

   Poista
 5. Voi miten kauniita istutuksia. Siulle olisi haastetta blogissani :)

  VastaaPoista
 6. Itse tehden saa juuri haluamansa laiset kukka-asetelmat. Koreistasi tuli kauniit ja jouluiset.
  Minäkin teen aina jouluksi ainakin yhden asetelman ja siitä on tullut jo perinne. Aiemmin vein asetelmat myös naapureihin, mutta nykyisin ne on korvattu suklaakonvehtirasioilla. Tuntuu vain, ettei aika riitä kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissä itse tekemissä aina enemmän ajatusta mukana, mutta niin kuin sanoit, aika ei riitä kaikkeen.

   Poista
 7. Kauniit asetelmat. Minäkin teen joka joulu oman asetelman.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥