sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Nektariini-juustokakku vadelmakastikkeella


Laitan vielä yhden kakkupostauksen tälle päivälle, sillä vietimme eilen mukavaa iltaa ystäväperheidemme kanssa syöden erittäin hyvin. Alkuruoaksi mustajuurikeittoa, pääruoaksi tortilloja ja salaatteja ja jälkiruoaksi tämä suussa sulava nektariini-juustokakku vadelmakastikkeella. Pehmeäksi ja suussa sulavaksi tästä kakusta tekee se, että juustokakku paistetaan uunissa (itse asiassa kolmeen eri otteeseen). Vaikka kolmeen kertaan uuniin laittaminen kuulostaa työläältä, niin ei se sitä ole ja on se sen arvoista! Reseptin löysin vuosia sitten jostakin ruotsalaisesta lehdestä (olisiko ollut Allers?).

Nektariini-juustokakku vadelmakastikkeella

Pohja:
250 g Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
1 suuri tai kaksi pientä nektariinia
400 g Philadelphia- tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria

Ylin kerros:
3 dl ranskankermaa
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria

Vadelmakastike:
250 g vadelmia
3/4 dl tomusokeria

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan (n. 24 cm halkaisija) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi ja painele keksiseos pohjalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kunnes pohja on saanut hiukan väriä.

Kuori nektariinit ja palo pienemmiksi paloiksi. Soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää seokseen loput ainekset ja sekoita tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Sekoita ranskankerma ja sokerit. Kaada seos täytteen päälle. Paista uunissa vielä noin 5 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja irroita sitten vuoka kakun ympäriltä.

Soseuta vadelmat (joko tuoreet tai pakastetut) tomusokerin kanssa. Siivilöi kastikkeesta pois vadelman siemenet. Tarjoile juustokakun kanssa.


Mukavaa sunnuntaipäivää!

10 kommenttia:

  1. Kiitos reseptejä ja kauniita kuvia, kuvia kynttilät lasi punaviiniä on erittäin tunnelmallinen.
    Olen iloinen, löysin blogisi, ja seuraa edelleen vuonna 2014.

    Toivotan teille onnellista uutta vuotta monia kauniita kuva mahdollisuuksia.

    Terveisin, Joop

    Kiitos kaikille mukavia kommentteja blogiini, ja toivon teidän katsomaan. Uutena vuotena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Joop! I wish you Happy New Year!

      Poista
  2. Näyttää ja vaikuttaa tosi herkulta! Kiitos reseptistä, mutta taitaa meikäläiseltä jäädä leipomiset väliin. Joulun syömiset tuntuvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä niitä hetkiä tulee myöhemmin, kun taas kahvin kanssa tekee mieli herkkuja ;)

      Poista
  3. Ja lisää herkkuja, mahtavaa :P
    Jännä ohje.
    Tavallaan juustokakut ei edes käy uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä olisiko tämä vähän jenkkityylinen versio juustokakusta. Yleensähän niitä ei uunissa käytetä. Kokeilemisen arvoinen!

      Poista
  4. Ei noihin herkkuihin kyllästy, vesi tulee kielelle kun katselee kuviasi.Makeaa vuotta 2014 !

    VastaaPoista
  5. Hei! Pitkästä aikaa blogissani käväsin ja huomasin tämän! Onpa kivaa, että olet innostunut bloggailusta! Itselläni se on jäänyt hyvin vähälle viime aikoina, mutta muiden julkaisuja on kiva lukea ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on enemmän innostusta ja välillä vähemmän. Oikeastaan se on itsellekin niinkuin päiväkirja itseä kiinnostavista asioista.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥