torstai 26. joulukuuta 2013

Pikkuleipurin ja -kokin joululahjoja

Joulupukki ja tontut olivat huomanneet meidän 9-vuotiaan neidin innostuneisuuden leivontaan ja kokkaamiseen. Pukinkontti olikin pullollaan erilaisia leivonta- ja kokkausvälineitä. Itse asiassa muut joululahjat jäivätkin toissijaiseksi, niin innoissaan näistä lahjoista oltiin.

Reseptikirjoja tuli kaksi: Ulla Svenskin Suomen lasten leivontakirja sekä Mysi Lahtisen Hei me kokataan! Uskoisin, että nämä tullaan lukemaan puhki tai ainakin sotkemaan tahmaisilla sormilla tai taikinan roiskeilla.


Eilisen sain vielä toppuuteltua neidin innostusta, mutta tänä aamuna herätessä ei auttanut muu kuin hakea puuttuvia leivontatarvikkeita kaupasta.


Nyt meillä tuoksuu talossa mokkapalat ja kyllähän nuo maistuivatkin hyvältä. Niin kuin sanoin, kirjat eivät tule välttymään taikinaroiskeilta.

Monenlaisia ihanan vaaleanpunaisen sävyisiä leivontavälineitä siis löytyi pukinkontista ja kuten kuvista näkyy, moni niistä on jo ollut käytössä. Sain jo kovan komennon, että hänen välineisiinsä ei sitten kosketa. Onneksi välineiden sävy on vaaleanpunainen, niin en vahingossa tule käyttäneeksi niitä.
Tämä keittiövaaka oli kyllä tosi söpön vaaleanpunainen.


Pursotinsetti oli ihanassa omassa peltirasiassaan.Tämä muffinssirauta taisi olla innokkaalle muffinssien tekijälle se ihan paras lahja. Saa nähdä kuinka tämä toimii käytännössä.Lisäksi hän sai kunnolliset veitset suojuksilla (päällys on maalattu, mutta on terävä veitsi).


Kyllä näillä nyt kelpaa leipoa ja kokata. Onneksi joulupukki toi lahjakortin, jolla neiti voi vaikka käydä ostamassa lisää jauhoja.Nämä todennäköisesti tietävät äidille myös enemmän siivottavaa. 

6 kommenttia:

 1. Ihanat välineet. Kiva, että tyttö on innostunut leipomaan. Meillä alkoi kaksosillä kotitalous koulussa tänä syksynä. Tyttö on leiponut vaikka mitä, mutta poikaa ei innosta yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin itsenäisesti meillä halutaan leipoa eikä apua saa antaa, mutta vielä meinaa unohtua ohjeista joitakin kohtia, kuten tänään unohtui rasva mokkapalataikinasta ja sitten taikinaa rapsutettiin leivinpaperilta takaisin astiaan ;)

   Poista
 2. Hienot joululahjat innokkaalle leipurille. Noiden avulla kiinnostus leipomiseen varmasti vain kasvaa entisestään. Oikein tunnelmallista ja hyvää tapaninpäivän jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Onnea innostukselle, eihän ne kirja koristeeksi tulleet vaan varmasti ihan oikeaan käyttöön ja rapatessa roiskuu ( ainakin joskus)
  Ihania kippoja ja kappoja, kyllä nyt kelpaa nuoren leipojan kokeilla ja toteuttaa omia taitojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä roiskui tänäänkin, nimim. kaapinovia ja seiniä taikinasta luutunnut.
   On se hyvä, että innostusta riittää perinteisiinkin touhuihin eikä pelkästään tietokoneisiin ja peleihin.
   Noilla pinkeillä keittiövälineillä äitikin voi välillä salaa tehdä jotakin ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥