torstai 5. joulukuuta 2013

Suklainen rahka-mustikkakakku

Itsenäisyyspäivän kunniaksi leipasin eilen illalla töihin muunnelman ihanan jouluisesta kinuskisesta karpalokakusta. Vähän jännitti miltä mustikka ja suklaa maistuvat keskenään, mutta mielestäni kakusta tuli hyvää.
 
 
Suklainen rahka-mustikkakakku
 
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
4 liivatelehteä
1 tlk rahkaa
1 prk (2 dl) valmista suklaakastiketta
2 dl kuohukermaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
 
Päälle:
mustikka-, boysenmarja- tai kuningatarhilloa
mustikoita (käytin osittain suuria pensasmustikoita)
1 1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
 
Koristeeksi hiukan sokeroitua kermavaahtoa.
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kiinnitä reunat. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 25 minuuttia. (Käytin pohjaan lisäksi kaakaojauhetta, mutta se meni ehkä hiukan liian kuivaksi, joten muita kuivia aineita olisi pitänyt hiukan vähentää.)
 
Jäähdytä kakku ja halkaise kahdeksi ohueksi kerrokseksi. Laita puhtaan irtopohjavuoan pohjalle jälleen leivinpaperi ja laita pohjalle toinen osa kakusta sekä kostuta kevyesti.
 
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä (3-5 min.). Vatkaa suklaakastike rahkan joukkoon. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan vesitilkkaan. Hetken jäähdyttyä vatkaa liivate rahka-suklaaseokseen. Anna seoksen hyytyä hetken aikaa. Lisää seokseen vaniljasokerilla maustettu kermavaahto.
 
Kaada kakkupohjan päälle täyteseos ja laita päälle toinen osa kakkupohjasta. Painele tasaiseksi. Anna kakun hyytyä ennen päällystämistä.
 
Levitä pinnalle ohut kerros hilloa ja sitten mustikat. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja sitten jäähtyä kunnes kiille alkaa paksuuntumaan selvästi. Kaada kiille ensin vähän kerrallaan mustikoiden päälle. Jos käytät pakastettuja mustikoita kannattaa ne laittaa jäisinä kakun päälle ja kiille heti siihen, niin mustikat eivät pääse vetistymään.
 
Kakun hyydyttyä kunnolla (mielellään yön yli), irrota irtopohjavuoan reunat ja koristele reunat kermavaahdolla.
 
 
Muistathan, että vielä huomisen ajan ehdit osallistumaan blogiarvontaan!

4 kommenttia:

  1. Mehevän ja herkullisen näköinen kakku...nam.
    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Thanks for the recept Pinuski

    Wish you a lovely weekend.

    Greetings, Joop

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You're welcome! Thanks the same to you.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥