tiistai 31. joulukuuta 2013

Valokuvavuosi 2013 - Photos of 2013

Olen tänään käynyt läpi vuoden aikana kertyneitä valokuvia ja ajattelin tehdä parhaista tai itselle tärkeimmistä maisemakuvista sekä lomamuistoista pieniä valokuvakollaaseja. Puutarhaan ja käsitöihin liittyvistä kuvista teen erillisen postauksen.

Noin vuosi sitten vein valokuvaharrastukseni askeleen pidemmälle ja vaihdoin ensimmäisen Nikon D3100 järkkärini Nikon D800 -kameraan. Olen ollut erittäin tyytyväinen hankintaan. Lisäksi makrokuvauksen kiinnostaessa hankin keväällä erillisen 105 mm makro-objektiivin. Uuden, painavamman kameran myötä jouduin hankkimaan myös järeämmän jalustan kameralle. Joulupukin kontistahan löytyi vielä Nissin Di866 Mark II -ulkoinen salama sekä Ring Flash makrokuvausta varten. Eli tähän harrastukseen saa kyllä halutessaan uppoamaan rahaa ihan mukavasti, mutta toisaalta mikä harrastus on ilmainen?

Valokuvauksessa olen täysin itseoppinut sen vähän osalta, mitä olen ehtinyt tähän saakka sisäistämään. Joitakin kirjoja olen lueskellut ja tähän saakka parhaina vastaantulleina opuksina ovat Bryan Petersonin Understanding Exposure sekä Understanding Close-Up Photography. Olen kuitenkin sitä mieltä, että valokuvauksen saloihin pääsee sisälle vain pikkuhiljaa harjoittelemalla ja kokeilemalla, minkä jälkeen paremmin ymmärtää myös kirjallisuudessa olevia ohjeita.

Laiskasta luonteestani johtuen "valokuvausharjoitteluni" kohdistuvat yleensä omaan puutarhaan tai sitten kuvattua tulee matkoilla tai tapahtumissa. Tärkeintä valokuvauksessa kuten ei muissakaan harrastuksissa ole lopputulos tai päämäärä, vaan se matkan teko josta nauttii.

Tässä siis minun valintojani viime vuodelta.


Nautinnollista valokuvausvuotta 2014!

14 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Onnellista Uutta Vuotta 2014, Pinuski!

  VastaaPoista
 2. Hei Pinuski

  Toivotan teille ja läheisillesi fantastinen 2014 on paljon rakkautta ja onnellisuutta.

  Terveisin, Joop

  kiitos kaikille mukavia kommentteja blogiin.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat tältä vuodelta!
  Hyvää ja kuvauksellista Uutta Vuotta 2014 sinullekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää ja valokuvarikasta uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Ihania kuvia Hyvää Uutta Vuotta !

  VastaaPoista
 5. Todella ihania kuvia, ♥ Onnellista Uutta Vuotta ♥

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia.
  Antoisaa ja Onnellistas Uutta Vuotta.

  VastaaPoista
 7. Hyvää Uutta vuotta 2014 ja edelleen iloa kuvaamiseen. Laadukkaita kuvia on ilo katsella, kiitos.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥