torstai 9. tammikuuta 2014

Kesää odotellessa kukkien siemenet tilattu!

Kyllä se pikku puutarhuri kaivautui esiin jostakin sydäntalven pimennosta, sillä toissa iltana innostuin tilaamaan jo kukkien ja vihannesten siemeniä. Kaveri suositteli Suomenlahden toiselta puolen, eli Virosta edullista siemenkauppaa ja sivuilla selatessani hullaannuin aivan tilaamaan halpoja siemeniä. Nyt vain odotellaan postipoikaa lähetystä tuomaan. Saa nähdä sitten mitä sieltä tulee, kevät ja kesä näyttävät minkälaatuisia nuo sitten ovat. Eipä noiden hintojen kanssa ainakaan kovin korkealta putoa. Sivustolla liikkuminen oli melko huvittavaa, sillä kuvaukset olivat eestin ja venäjän kielillä. Googlen automaattista kääntäjää käytettäessä käännökset olivat välillä melkoisia, välillä tehtiin jopa elinsiirtoja. Kyllähän eestin kielen joten kuten ymmärtää, kunhan jaksaa hitaasti lukea, mutta välillä lukeminen muuttuu hysteeriseksi nauruksi. Valikot sivustolla olivat kyllä suomenkieliset.

Muutama kesäkukka minulla oli mielessä, joita en Virosta löytänyt ja eksyin suomalaiseen nettikauppaan, josta hamstrasin nämä muutaman plus paljon paljon muuta. Eli posti on tuomassa kasvien siemeniä kymmeniä kymmeniä pusseja. En tiedä mihin nuo kaikki mahtuvat kasvamaan saati missä esikasvatan ne, jotka sitä vaativat. Näin siinä käy kun innostuu. Kunhan siemenet saapuvat, niin laitan niistä sitten lisäpostausta.

Viime viikonloppuna kävimme kaveriporukalla etsiskelemässä laavupaikkaa, jossa pääsisi makkaranpaistoon. Kahden laavun lähistöltä jouduimme palaamaan takaisin huonon maaston tai liian korkealle nousseen jokiveden vuoksi, sillä kaikilla ei ollut kumisaappaita mukana. Loppujen lopuksi menimme meren rantaan Hällskärin laavulle. Siellä oli paljon muitakin, joten menimme nuotiopaikalle merenrantakallioille. Oli se hassua, miten tammikuussa meri oli täysin sula ja veneiden ääni kuului mereltä.
14 kommenttia:

 1. Minullekin tulossa ekat siemenet, lyhtykukkaa.
  Voi ei, laavulle olis kiva lähteä viikonloppuna, houkuttavat kuvat.
  Sinulle oli haaste ja jotain blogissani toiseksi vikassa postauksessa.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huomasinkin haasteen, mutten ole vielä ehtinyt siihen vastata. Laavuilla on toivottavasti kohta kivempaa, kun maa jäätyy ja on hiukan lumista.

   Poista
 2. Tänään tuli Exotic Gardenin ja Korpikankaan siemenluettelot. Ehkä kuitenkin eksyn jonkun muun nettikaupan sivuille. Mielenkiinnolla odottelen siemenesittelyäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta postailen jos ja kun nuo siemenet meidän postilaatikkoon tipahtavat.

   Poista
 3. So nice to dream of spring and summer in the wintertime and what better way to do that than by looking through a seed catalogue !

  Happy New Year (a little late).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes it is. Now -14 celsius degrees. Happy New Year to you too!

   Poista
 4. Tänä keväänä olen vakaasti päättänyt hillitä siementouhujani. Viime keväänä kasvatin mitään eka kerran siemenistä ja mopo karkasi täysin käsistä. Mulla oli satoja taimia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä olen pitäytynyt lähinnä hyötykasveissa, mutta nyt taisi minullakin karata mopo käsistä. Vielä kun menin ostamaan paljon sellaista, jota täytyy esikasvattaa.

   Poista
 5. Sitä se lähestyvä kevät teettää puutarhahörhölle :)

  Aivan mahtavat retkikuvat!

  VastaaPoista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 7. Löysin tieni tänne juuri tuolta Rikkaruohoelämää-blogista:)
  Täällähän on kiva tunnelma!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥