maanantai 6. tammikuuta 2014

Neulottu kauluri


Kauppareissulla heräteostoksena tarttui mukaan oranssilla maustettu Novita Neon musta-harmaa-neonoranssi (891) -lankakerä. Lankakerän mukana tuli ohje neulotulle kaulurille ja ajattelin pitkäaikaisen virkkuuinnostuksen vastapainoksi välillä neuloa. Ohje kauluriin löytyy myös täältä


Langan koostumus on 80% akryyli/19% villa/1% viskoosi ja sille suositellaan käsinpesua. Keräkoko on 100 g ja riittoisuus 130 m. Puikkoina suositellaan kokoa 8. Langan väri vaihtelee mustasta harmaaseen ja niiden sekoitukseen eri paksuisina ja parista kohtaa myös pörröisinä. Minun lankakerääni oranssia sattui kahteen kohtaan. Lankaa löytyy myös pinkillä ja keltaisella maustettuna.

Kauluri neulottiin siis sileänä ainaoikein -neuleena pyöröpuikoin silmukkamääränä 70. Alkuun (2. krs) ja loppuun (2. viim. krs) tehtiin nurjat kierrokset neuleen rullaantumisen estämiseksi. Halusin tehdä kauluriin jotakin ekstraa ja päätin poiketa ohjeesta sen verran, että tein etuosaan palmikkokuviota. Palmikkokuvion ohje:

Kuvio keskelle kauluria (kuvion ympärillä olevat silmukat oikein), aloitin parin ensimmäisen kierroksen jälkeen ja lopetin ennen paria viimeistä kierrosta.
1.-2. krs: 2 n, 2 o, 2 n, 4 o, 2 n, 2 o, 2 n, 4 o, 2 n, 2 o, 2 n
3. krs: 2 n, 2 o, 2 n, palmikko vas.(4 o), 2 n, 2 o, 2 n, palmikko vas.(4 o), 2 n, 2 o, 2 n
4.-6.krs: 2 n, 2 o, 2 n, 4 o, 2 n, 2 o, 2 n, 4 o, 2 n, 2 o, 2 n

Toista kierroksia 1-6.

Palmikko vas. = 4 silmukan kierre vasemmalle --> Siirrä 2 silmukkaa apupuikolle työn eteen, 2 oikein, apupuikon silmukat oikein.

Kaulurin sävyt sopivat sattumalta hyvin alennusmyynneistä löytämäni Odd Mollyn takin kanssa, jossa on kauluksissa, hihansuissa, helmassa ja taskunsuissa neuletta. Oranssi tuo ihanan pirteän säväyksen asusteeseen. Vaikka tosin kuulostaa siltä, että meidän neiti taitaa omia tuon kaulurin, joten joutuukohan sitä vielä mennä hakemaan lankaa ja tekemään toisen kaulurin. Tämä lanka on tosin kampanjatuote, joten täytyy hakea ennen kuin langat loppuvat.


6 kommenttia:

 1. Looks nice Pinuski ..... good work.

  Greetings, Joop

  VastaaPoista
 2. Jännää lankaa, oranssi piristää mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kivaa lankaa. Tänään kauluri oli pidempään päällä, hiukan lanka meinaa olla karhea ja kutittaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pientä väriläiskää muuten tummaapuhuvaan neuleeseen.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥