keskiviikko 26. helmikuuta 2014

10-vuotiaan tytön huoneiden remontti, päivä 2

Päivä 2, 25.2.2014

Tapetin poistamisen alkumetrit edellisenä päivänä olivat erittäin nihkeitä ja hitaita, vaikka käytössä oli Kärcherin höyrypesuri ja siihen tapetinpoistosuutin. Osittain syy oli työn tekijän lisäksi tapetissa, sillä tapetti oli "vanhanaikaista" paperitapettia, eli tapetti oli liisteröity ennen seinälle laittamista. Onneksi sain kuitenkin apuja lankomieheltä ja hän auttoikin poistamaan tässä huoneessa loput tapetit. Homman juju oli se, että seinälle ruiskutettiin lämmintä Fairy-vettä, sillä pesuaine kuulemma vie vedestä pintajännityksen ja näin se imeytyy paremmin tapetin läpi. Hänellä oli myös hiukan erilainen höyryä tuottava laite. Omassa pesurissamme höyry tulee melko vetisenä ja paineella kun tässä taas melko tasaisena höyrynä.

Tässä sitten toinen huone ennen tapetinpoistoa.
Ensin ruiskutin seinät läpi Fairy-vedellä. Tämän jälkeen höyryttämällä tapetit lähtivät kokonaisina vuotina pois, eli paljon helpommin kuin toisessa huoneessa. Johtuneeko osittain myös siitä, että nämä tapetit olivat suoraan seinälle laitettavia kuitutapetteja.
Tältä huone sitten näyttää tapetinpoiston jälkeen.
Katsokaas mikä kaaos meidän tuvassa nyt on! Koko puolen hehtaarin metsän eläimet tavaroineen on nyt ympäri yläkertaa.Luonteelleni on ominaista se, että mitään ei kannata suunnitella etukäteen ja eletään hetki ja päivä kerrallaan. Tämä näkyi myös siinä, että tapetteja ei voinut miettiä etukäteen vaan näitä lähdettiin miettimään vasta ensimmäisen ja toisen huoneen tapetinpoiston välillä. Vaihtoehtona oli edelleen myös maalaus muiden kuin tehosteseinän osalta. Kun tällä viikolla piti päästä tapetoimaan, niin tämä asetti vaatimuksia myös tapettien valinnalle, sillä kaikki tilaustavara ei tullut kysymykseen.

Yhdessä rautakaupassa saimme erittäin hyvää palvelua ja sieltähän sitten myös tapetit ja muut tarvikkeet hankittiin. Tässä valinta "nukkumahuoneen" tehosteseinäksi.


Sen verran itsepäinen meidän 10-vuotias jo on, että ei ollut ihan helppoa tämä tapettien valinta. Eli melkoista taistelua ja kompromisseja saatiin aikaiseksi. Itse haluaisin tämän raitatapetin vaakaan, mutta katsotaan mihin tulokseen äidin ja tyttären mielipide-erot johtavat. Muille seinille tulee harmaata tapettia, sillä maali ei meidän neidille käynyt. Harmaa tapetti oli tilaustavaraa, mutta sitä odotellaan kahden päivän toimitusajalla.

Toiseenkin huoneeseen neiti halusi alunperin raitatapettia, mutta muuttikin viime hetkellä mieltään. Myyjä sai hänet innostumaan Manhattan -kaupunkitapetista. No, tässä kävikin niin, että tapettia ei enää valmistettukaan eikä sitä enää saatu tilaamalla. Neidille ei kelvannut toisenlainen kaupunkitapetti, joten ystävällinen myyjä selvitti maahantuojalta mihin liikkeisiin tapettia oli viime aikoina tullut ja minä sain sitten tilattua kolme rullaa tapettia Tampereelta ja toivottavasti ne tulevat samalla kahden päivän toimitusajalla.

Tällaista on sitten tulossa toisen huoneen tehosteseinäksi.


(Kuva FancyHometrends -sivustolta)

Eli tällaista härdelliä toisena remonttipäivänä.

Täältä löydät koko remonttipäiväkirjan.

6 kommenttia:

 1. Niinhän se on, että kun inspis iskee silloin on ryhdyttävä hommiin :D:D Hauska tuo olohuonekuva, voin samaistua niin hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tuntuu vain, että se inspis loppuu melkein samantien kun alkaa. Mutta silloin on jo liian myöhäistä muuttaa mieltään...

   Poista
 2. Kiva nähdä miltä huoneet näyttävät valmiina... tapeteista päätellen hienoa tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi neidin maku oli hiukan myös äidinkin makuun vaikka pientä taistelua välillä olikin ;)

   Poista
 3. Teillä onkin nyt kovasti remotti hommia menossa. kaunist varmasti tulee:)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥