keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Ensimmäiset siemenkylvöt

Vihdoinkin sain ensimmäiset siemenkylvöt tehtyä. Multaan pääsi vedessä liotuksen jälkeen pelargonin ja kääpiötuoksuherneen siemenet. Pelargonin siemeniä löytyi pussista kokonaiset kuusi kappaletta. Toivottavasti kaikki lähtevät kasvuun.Siemenet kylvin sanomalehdistä tehtyihin potteihin GreenCaren luomutaimimultaan. Päälle laitoin kosteutta pidättämään hiukan perliittiä. "Istutusastiat" ja siemenpussit merkitsin numerotarroilla, sillä kevään mittaan on monenlaista istutusta vielä tulossa. Päälle laitoin veden haihtumista estämään paremman puutteessa kelmua.


Olen pitkään miettinyt jonkinlaisen kasvivalaisimen hankintaa. Aluksi mietin suurempia kasvihuonelamppuja, jonka olisin laittanut varastoon. Ne mitkä löysin kohtuuhintaisina oli kuitenkin tarkoitettu ainoastaan kasvihuonekäyttöön, ei siis sisätiloihin. Rautakaupassa oli jos jonkinlaisia valmiita taimikasvatuspaketteja, mutta hinnatkin olivat sitten aivan poskettomia. Päädyin testaamaan Airamin kasvilamppua, jonka hinta oli pari kymppiä. Valaisimen mukana oli 14 W energiansäästölamppu, jonka pitäisi vaikuttaa fotosynteesiin. Lamppu luo violetinsävyistä valoa. 


Meillä ainoat sopivat paikat sisällä taimien kasvatukseen ovat kodinhoitohuoneessa ja vaatehuoneessa, joiden ikkunat avautuvat pohjoiseen. Toivotaan, että tällainen lamppu tuo apua valon puutteeseen.


Olen pitkään miettinyt jonkin pokkarikameran hankintaa, sillä valokuvauksesta innostuneena olisi mukava ottaa kamera mukaan lähes joka paikkaan, mutta järkkäriä ei niin vain kanniskella ympäri kaupunkia. Yritin lueskella nettiarvosteluja pokkareista. En kuitenkaan halunnut sijoittaa tähän kovin paljoa, sillä järkkärin lisätarvikkeet vievät ihan tarpeeksi rahaa, joten huippuarvosteluja saaneisiin pokkareihin en sitten päätynyt. Aluksi olin kiinnostunut erittäin pienestä kamerasta ja plussana olisi ollut veden pitävyys. Loppujen lopuksi menin aika lailla fiiliksellä kameravalinnan kanssa ja annoin periksi vaatimusteni kustannuksella painottaen ehkä hiukan enemmän kuvan laatua.

Nikonilta on tulossa uusia Coolpix -malleja ja näitä alta poistuvia myytiin melko reippaalla alennuksella. Hankin siis Nikon Coolpix S9500 -kameran. Sain sen juuri ladattua ja yllä olevat kaksi kuvaa otin sillä, mutta muuten en ole sitä päässyt testailemaan. Lähellekään samaa kuvanlaatua ei toki voi odottaa kuin järkkärillä. Mutta kyllä se päihittää mennen tullen nelisen vuotta vanhan Canonin Ixuksen, jonka olen luovuttanut ajat sitten tyttärelle.
Vaikka ei tämäkään kamera ihan pienimpiä ole, niin kyllä se paremmin käsilaukkuun menee kuin tuo Nikonin D800 ;)Tänään muuten tipahti postilaatikkoon uusi Viherpiha -lehti, joten taidan nukkumaan mennessä fiilistellä taas tulevaa kevättä ja kesää (tämän kuvan testasin pokkarilla).


6 kommenttia:

 1. Onnea kasvatteluun ja mukavia kuvaushetkiä!

  VastaaPoista
 2. Tuo perliitti onkin mainio apu siemenkylvöissä.
  Tavallisiin pöytälämppuihinkin on (ainakin ennen ollut olemassa) tavallisen hehkulampun näköinen, lampun kantaan kierrettävä kasvivalolamppu.
  Onnea kasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aikanaan kun jaksoin huolehtia viherkasveista mm. fiikuksista, niin oli noita lamppuja spotteina. Vaikea sanoa oliko niistä apua vai ei. Nykyään unohdan täysin hoitaa sisäkukkia, joten niitä ei enää paljoa tule hankittua.

   Poista
 3. Siellä ne pikkuruiset siemenet vartoo ilmoille pääsyä. :)
  Kunnon kamerat on sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuleva katselemaan päivänvaloa ;) Kyllä mää varmaan käsilaukkureissut nyt tuolla pokkarilla selviän.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥