sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Istutuspotteja sanomalehdestä

Kaikenlaisten kiireiden vuoksi meinaavat kevään ensimmäiset siemenkylvöt jo myöhästyä. Löysin Terrasta kivan apuvälineen sanomalehdestä tehtyjen istutuspottien tekemiseen. Apuvälinettä ei oltu hinnalla pilattu, olikohan hinta 5-6 euroa.Sanomalehti on siitä hyvä materiaali, että taimet voi istuttaa maahan "astian" kanssa, sillä sanomalehti maatuu kohtuu nopeasti, ellei sanomalehtikerros ole liian paksu.

Sanomalehdestä leikataan noin 9 cm levyinen soiro ja se kieritetään tiiviisti puuvarren ympäri niin, että pohjaosaan jää ylimääräistä sanomalehteä pohjan tekemiseksi.


Sitten ylimääräinen paperi taitellaan pohjaksi ja puuvarsi painetaan puiseen pohjaosaan ja kierretään ja painellaan tiiviisti.


Tämän näköinen pohjasta tulee ennen puuvarren irroitusta.


Sitten puuvarsi vain vedetään pois istutuspotista ja voilá, istutusruukku on valmis.


Olen vasta päässyt vauhtiin näiden tekemisessä, mutta toisaalta suurin osa minulla olevista siemenistä esikasvatetaan vasta maalis-huhtikuussa. Tosin muutamat siemenet olen jo laittanut likoon istutusta varten.


6 kommenttia:

 1. Huomenna pitää katsella siemeniä kaupoissa.
  Oivat tötteröt, kiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mihin näiden siementen kanssa vielä joutuu... ;)

   Poista
 2. Sanomalehdestä tehdyt potit ovat tosiaan hyviä siitä syystä, että kasvin juuret eivät vahingoidu taimia istutettaessa. Muutenkin ekologinen vaihtoehto muoviruukuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko muuten huomannut pääsevätkö esim. kesäkukat hyvin kasvamaan pottien läpi vai joutuuko niitä hiukan repimään?

   Poista
 3. Omakohtaisia kokemuksia ei ole kesäkukista, mutta sanomalehti maatuu kosteaan maahan päästyään melko nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muutamassa kukkapenkissä laittanut kohtuu paksun kerroksen sanomalehtiä kuorikatteen alle. Ovat rikkaruohot pysyneet aisoissa, mutta kerroksen paksuuden vuoksi on mennyt useita vuosia ennenkuin paperi antaa periksi. Olen nimittäin joutunut kuunliljojen ympäriltä repimään lehtiä pois, jotta mahtuvat leviämään.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥