lauantai 15. helmikuuta 2014

Lasten syntymäpäivätarjoiluja

Viime viikonloppu meni neidin 10-vuotispäivää juhliessa. Meillä juhlittiinkin oikein pitkän kaavan kautta eli kolme päivää ja kolme kattausta, joista yhdet juhlat olivat vielä yökyläjuhlat. Minulta taisi kulua keittiössä reippaasti toistakymmentä tuntia leipomuksia tehdessä, joten oli sunnuntai-iltana kaikkensa antanut olo.

Varsinaisilla kaverisynttäreillä ainoa menu oli jätskibaari. Tämä olikin mahtava suksee ja en taida tulevinakaan vuosina käyttää aikaani kakkujen tekemiseen, sillä yksinkertaisesti ne jäävät syömättä. Sipsejä, karkkia, limsaa, mehua ja jätskiä. Siinä kaikki ja lapset ovat tyytyväisiä ja äitikin kiittää. Jätskibaari sisälsi eri makuisia jäätelöitä, kastikkeita, strösseleitä, karkkeja, suklaata, keksejä, hedelmiä sekä kermavaahtoa.




Ystäväperheiden sekä sukulaisten synttäreille tulikin sitten panostettua enemmän. Tarjoilut sisälsivät voileipäkakkuja, juustokakkuja sekä marenkikakkuja. Edelleenkään kukaan ei halunnut varsinaista täytekakkua, joten jätin sen tänä vuonna tekemättä.

Tämä kinkkuvoileipäkakku on hyväksi todettu useamman kerran. Sen olen tehnyt Nasuttajan reseptillä. Tällä kertaa tein poikkeuksellisesti kuorrutuksen pelkällä tuorejuustolla, jota on levittyvyyden vuoksi jatkettu maidolla.



Kinkkuruusukkeen tein yksinkertaisesti taittamalla ohuen palvikinkkusiivun kaksinkerroin pyörittäen sen kartion muotoiseksi.

Tästä kreikkalaisesta kasvisvoilepäkakusta tuli minun ehdoton suosikkini. Reseptin löysin Kinuskikissan sivustolta. Toinen täytekerros sisältää paprikaa, rucolaa, fetaa, punasipulia ja aurinkokuivattua tomaattia ja toinen oli tzaziki-tyyppinen valkosipulinen kurkkutäyte. Tosin tein voileipäkakun pyöreän muotoiseksi irtovuokapohjan avulla ja tähän kului leipääkin paljon enemmän kuin reseptissä. Todennäköisesti tulen jatkossa tekemään suurimman osan voileipäkakuista pyöreän mallisena. Nyt tein ensimmäistä kertaa ja tämä oli todella helppo tapa ja kakusta sai myös todella kauniin ja tiiviin.




Makeita leivonnaisia olivat tämä mangosose-juustokakku. Resepti löytyy täältä. Päällyksenä kaksi lasten mangososepurkkia, johon on sekoitettu vesitippaan lisätyt kaksi liivatelehteä. Vinkkinä, että ei kannata käyttää pursotettavaa valmista kermavaahtoa koristeluihin, sillä tuo vaahto sulaa parissa minuutissa eikä ole enää kovin kivan näköinen...


Tämän persikkaisen paistetun juustokakun ohjeen löydät täältä. Nektariinin korvasin siis säilykepersikoilla. Kastikkeen tein pelkistä vadelmista.


Marenkikakku on nykyään meidän perheessä ehdoton. Olisin halunnut täyttää sen näin talviaikaan hedelmillä, mutta synttärisankarin painostuksesta käytettiin pakastettuja mansikoita. Olihan se herkullista niinkin.


Herkullista lauantaita!

7 kommenttia:

  1. Onnittelut!
    Komeita kaakkuja ja tarjoilua.
    Mangosose kakku mun mieleen, meinannut monesti tehdä, vaan en vielä...
    Iloista sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Paljon onnea. Kyllä on herkkuja monellaista :)

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon, kivan näköiset synttärit. Kyllä neidin kelpaa! :)
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  4. Niin herkullisen näköisiä kaikki, maiskis!
    Onnittelut nuorelle neidille!

    VastaaPoista
  5. Välitän neidille onnittelut ;)

    VastaaPoista
  6. Onnea neidille.
    Kyllä tulee ihan vesi kielelle kun noita herkkuja kattelee. Taidankin tänä viikonloppuna leipa jotain hyvää vaarille ja itelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkuttelehan sinä tänä viikonloppuna ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥