tiistai 25. helmikuuta 2014

10-vuotiaan tytön huoneiden remontti, päivä 1

Päivä 1, 24.2.2014

Kuusi vuotta sitten taloa rakentaessamme neiti sai itse valita huoneisiinsa tapetit. Silloin hän oli 4-vuotias ja luonnollisesti tapetit olivat vaaleanpunaista prinsessatapettia. Neidillä on ollut kaksi huonetta, toinen "nukkumahuone" ja toinen "leikkihuone". Nyt ollaan sitten prinsessa-ajasta kasvettu yli ja viime kesästä lähtien meillä on kinuttu huoneiden tapetointia. Itsestä on vain tuntunut, että vastahan me rakennettiin (vaikka siitä on kohta kuusi vuotta), joten eihän me vielä mitään remonttia aleta tekemään. 

Nyt hiukan työrintamalla alkaa helpottamaan ja sopivasti sattui hiihtolomakin, niin eilen päätimme aloittaa remontin huoneiden tyhjennyksellä, tapeteiden sekä listojen poistamisella. Nyt päällimmäisenä ajatuksena on, että tiesimmeköhän mihin ryhdyimme...

Tältä "nukkumahuone" näytti ennen remonttia.
Nälkä kasvaa syödessä, joten neiti haluaa muutenkin uutta tyyliä huoneeseensa. Äitinsä perintöä olevasta rautasängystä halutaan eroon, uusi työpöytä pitää hankkia ja lisäksi toiveissa olisi yöpöytä ja säkkituoli. Myös valaisimet pitäisi kuulemma uusia. Hän on tullut siihen tulokseen, ettei välttämättä enää tarvitsisi kahta huonetta. Kuitenkin kun kuuntelee kaikkia "haluja"  ja katsoo tavaramäärää, niin en ymmärrä miten tämä on mahdollista.

Sänkyasia tuli ratkaistua aika helposti, sillä leikkihuoneesta siirrettiin "rautasohva" meidän huoneeseemme ja siihen sängystä patja remontin ajaksi. Neiti hoksasi, että sehän on todella hieno sängyksi. Ikean Expedit työpöytäkokonaisuus lähti myyntiin ja meni saman tien, joten tilalle pitäisi katsoa valkoista, aika simppeliä työpöytää.

Tältä huoneessa näytti ensimmäisen remonttipäivän jälkeen.
Kissat ovat aivan ihmeissään remontin keskellä ja oikeastaan vain nukkuvat. Myös olohuoneen sohvat vaihtuivat eilen uusiin ja kissojen vakio nukkumapaikat ovat siis hävinneet. Uudet eivät tähän ainakaan vielä kelpaa (mistä asiasta minä olen iloinen). Yksi nojatuoli on vielä kantamatta ulos, jonka päälle on nostettuna rahi. 

Mehän emme luovu nukkumapaikastamme. Saatte kantaa meidätkin ulos jos tuoli lähtee...


Tällaisissa tunnelmissa alkoi meidän hiihtoloma.

Täältä löydät koko remonttipäiväkirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥