torstai 20. maaliskuuta 2014

10-vuotiaan tytön huoneiden remontti valmis!

Neidin huoneet saatiin tapetoitua ja viimeisteltyä noin viikossa. Siivoaminen ja tavaroiden järjestely vain veivät aikaa vaikka kuinka. Neiti halusi vielä tyhjentää kaikki kaappinsa ja hävittää lähes kaikki lelut ja tämä urakka vasta aikaa veikin. Nyt ollaan viikon verran oltu lähes siistissä talossa. Ainoastaan vaatehuoneessa ja kodinhoitohuoneessa on edelleen kaaos niihin kannettujen tavaroiden ja remontin aikana ajan puutteessa pesemättä jääneiden pyykkien vuoksi. Ehkä viikonloppuna näissäkin mahtuu jo kävelemään.

Neidillä oli siis aiemmin kaksi huonetta, toinen nukkumahuone ja toinen leikkihuone. Oli pinkkiä ja prinsessaa sekä tavaraa vaikka kuinka. 

Tässä ensimmäinen huone ennen remonttia.


Neiti sai itse valita tapettinsa ja huonekalutkin olivat yhdessä mietittyjä. Tällaista siitä sitten tuli.
Mitä ja mistä:

Harmaa kuitutapetti: Eco Decorama 4150, K-Rauta
Raitatapetti: Cuisines & Bains, K-Rauta
Työpöytä: L-M Ojala/Fondi nro 15, Kaluste Niemi
Työtuoli: Calligaris L'eau, Isku
Säkkituoli: valkoinen Fatboy junior, Stockmann
Pöytävalaisin: Bottle of Light by Eero Aarnio, Prisma
Kattovalaisin: Wofi Holly, K-Rauta

Rautasohva oli aiemmin neidin toisessa huoneessa, mutta nyt hän halusi sen sängyksi. Tässä vielä muutama yksityiskohta huoneesta.


Tämä suojelusenkeli toimii meillä yövalona.


Vanha leikkihuone koki myös muodonmuutoksen. Tosin neiti ei kuulemma tätä huonetta enää tarvi muuten, kuin että kaapeissa on hänen tavaroitaan. Nyt kun hän vei tuon rautasohvan, joka toimi levitettävänä vierassänkynä, toiseen huoneeseen, ei meillä ole tähän huoneeseen oikeastaan mitään järkevää kalustusta. Siellä on siis tällä hetkellä kaikki ylijäämätavarat sekä kissojen kiipeilytelineet. Eli tällä hetkellä huone on lähinnä kissojen valtakuntaa. Saa nähdä saako huoneelle joskus jonkin järkevän käyttötarkoituksen.

Tässä toinen huone ennen remonttia.


Ja tässä sitten remontin jälkeen.
Mitä ja mistä:

Harmaa kuitutapetti: Eco Decorama 4150, K-Rauta
Tehostetapetti: Manhattan, K-Rauta
Kattovalaisimet: Focus Cora, Prisma

Ainoana varsinaisena kalusteena huoneeseen jäi vanha kansakoulun pulpetti, joka on ollut minulla käytössä jo lapsena. Tänne muuttaessamme poistimme oranssin ja keltaisen maalikerroksen pulpetista ja se nopsasti petsattiin tummanruskeaksi. Siinä kyllä näkyvät jo kovasti meidänkin neidin askartelujen jäljet.Meidän neiti on ollut remonttin kovin tyytyväinen. Hän petaa sänkynsä joka aamu, tekee läksyt huoneessaan, kaikki tavarat ovat tiptop järjestyksessä, hän lueskelee sängyllään, nukkuu ovi kiinni jne. Näitä mitään ei ole koskaan ennen meillä tehty. Meillä toimintatapojen muutos tapahtui yhdessä yössä, kuten prinsessojen muuttuminen valko-harmaaksi ympäristöksi. Toivottavasti tämä muutos on pysyvää.

Yhtenä aamuna kysäisin ovatko uimavaatteet valmiina koulua varten, johon hän tokaisi: "Tuossahan ne ovat sängyn päädyllä valmiina. Luuletko sinä äiti, että minun huoneideni remontin jälkeen minä käyttäytyisin niinkuin ennen." Täältä löydät koko remonttipäiväkirjan.

12 kommenttia:

 1. Onpa upea muutos !!! Näyttävät tapettivalinnat nuorelta neidiltä ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi onnistuneet uudistukset! Sinussahan on ihan selvästi sisustajan vikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei nyt sentään sisustajan vikaa, mutta ihan olemme tyytyväisiä ;)

   Poista
 3. Huoneista tuli oikein tyylikkäät. Ei ihme, että tyttö viihtyy uusitussa valtakunnassaan.

  VastaaPoista
 4. Oikein hienot muutokset. Saisnpa joskus omankin tytön huoneen noin siistiin järjestykseen ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunista ja selkeää! Mukavaa viikonloppua, Pinuski.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä löysin kivan blogin! Jään seurailemaan : )

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥