torstai 27. maaliskuuta 2014

Auringonsäteitä ja puutarhaunelmia

Onpa tänään ollut upea päivä! Pitkästä aikaa oli melkein tyyntä ja aurinko paistoi niin ihanasti. Kovasti jo kutittaisi pihatouhut ja hiukan olenkin jo ehtinyt unelmoimaan uusista aluevaltauksista pihalla. Aluevaltauksilla tarkoitan kukkapenkkien levittäytymistä nurmikolle. Näistä kerron joku päivä enemmän ja kyselen myös teidän vinkkejänne.

Kaveriperhe oli eilen kyläilemässä ja toivat tuomisina tällaiselle puutarhahöperölle liljan sipuleita. Oli kyllä ihana yllätys, kuka voisi vastustaa liljoja!

Sipulit olivat ehtineet hiukan jo itää, joten täytyy nopeasti laittaa ne pihamultaan. 
Toisaalta ne olisivat kivoja ruukussakin.

Viikonloppuna saimme vihdoin leikattua omenapuut ja koristeomenapuut. Niiden leikkauksessa olen hiukan peukalo keskellä kämmentä ja ne ovatkin jääneet melko huonolle hoidolle. Viime vuonna kukkia oli kaikissa todella heikosti, johtuneeko liian tiheästä kasvustosta. Saa nähdä miten tämän leikkauksen jälkeen käy. Samoin mustaherukkapensaille näytettiin oksasaksia.


Oksia otin sisälle maljakkoon. Ainakin mustaherukan lehdet ovat jo puhjenneet, saa nähdä miten omenapuiden oksien kanssa käy.

Sisällä on kova esikasvatus käynnissä. Pelargonian taimet näyttävät ainakin minun silmiini hyvinvoivilta.


Hajuherneet taimet sain juuri siirrettyä lopulliseen istutusruukkuunsa, niin meidän kissat kävivät kahteen otteeseen kaivamassa mullan ympäri ja enää taitaa yksi taimi olla hengissä. Eli niiden kohtalo oli aika surkea.

Kirsikkatomaatit ja rucolat ovat melko hyvin jo itäneet, nyt odotellaan niiden vahvistumista. Myös muut varhain istutetut kukansiemenet ovat aika hyvin itäneet.

Vili-kissa on nauttinut heille istutetusta kissanruohosta ja lampaan tavoin niittää sen joka aamu lyhyeksi.


Vili on viime aikoina totuttautunut valjaisiin ja nyt on niin kovasti kevättä rinnassa, että odottelee jatkuvasti kuistin ikkunassa että otettaisiin mukaan ulos. Tänään kävimme pidemmällä "lenkillä", kun aurinko paistoi niin ihanasti. Pidempi ei siis kissan kohdalla tarkoita tarkoita matkaa vaan aikaa. Kissa elää niin hajujen maailmassa, että niiden kanssa aikaa kuluukin.


Kuistissa on tytön seinältä irroitettu peili makuullaan ja oli pakko ottaa tämä hauska kuva, kun Vili Peilailee itseään ulospääsyä odotellessa.


Se on kuulkaa taas viikonloppu edessä, jokohan sitä pystyisi tarttumaan lapioon?

4 kommenttia:

 1. Ihana kissa! Sulla on taimitouhut ja pihasuunnitelmat ilmeisesti jo hyvällä mallilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin vielä unelmointivaiheessa, ei vielä oikeastaan mitään konkretiaa, muuta kuin nuo heräteostoksina hankitut siemenet. :)

   Poista
 2. Eipä tullut montaa kukkaa meidänkään omenapuihin viime kesänä, eikä syynä ollut liian tiheä kasvusto. Taisi olla enemmänkin puun pitämä lepovuosi.
  Ihana kissa. Kissan kanssa ulkoilu on tyystin erilaista, kuin koiran kanssa. Ihan kaikkea on pysähdyttävä nuuskimaan pitkään ja hartaasti, palataan takaisin ja mennään taas eteenpäin. Siinä ei käskeminen auta. Vaan tuleepa ihmisenkin tarkkailtua ympäristöä hitaasti ja tarkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kyllä niin huono omenapuiden hoitaja, että olen laittanut kaiken täysin sen piikkiin. Kyllähän tuo kissan kanssa ulkoilu hiukan hermoja vaatii, yleensä otan kameran mukaan jos saisi joitain kivoja kuvia samalla.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥