sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Puutarhasuunnitelmia, osa 2 - kaarisilta ja kukkapenkki

Unelmointi jatkuu. Olemme jättäneet kiviaitaan kulkuaukon, josta pääsee ojan yli viereiselle pururadalle. Helppona ratkaisuna teimme aikanaan sillan eurolavoista ja onhan se ajanut asiansa. Olisi kuitenkin ihana saada tähän jokin kaunis silta, ehkä jopa jonkinlainen porttikin.Löytyisiköhän jostakin kohtuuhintaista puuvalmista siltaa vai pitääköhän sitä alkaa suunnittelmaan itse? Onko jollakulla kokemusta tai tietoa näistä?

Myös tuohon ladon seinustalle olen aikonut tehdä kukkapenkin. Polku kaartaisi ehkä kiviaidan aukosta edellisestä kuvasta katsoen oikealle, niin kukkapenkille jäisi enemmän tilaa. Olen miettinyt ladon seinää vasten dramaattisempia värejä, jotta erottuvat, Luultavasti istutan siihen kirkkaan- tai tummanpunaisia daalioita, tsinnioita ja liljoja. Joukkoon ehkä hiukan mustaa ja valkoista? Ladon seinusta on länteen päin ja aurinko paistaa tähän lähes koko päivän.Tässä muutamia ajatuksia istutuksista:


dahlia "Nuit d'Eté"
lilja "Sphinx kerrottu"
koreatörmäkukka "Ebony and Ivory"
peruntsinnia "Red Spider"
harlekiinikukka
lilja "Black Out"


dahlia
gladiolus
lilja
kruunuvuokko
kellohyasintti
sinisievikki "Penny Black"
kesäharso "Covent Garden"
matala hajuherne
valkosääkukka

Niinkuin huomaatte, ladon seinää vasten ovat jo lapiot valmiina ja niillä on jo kokeiltu maata, mutta jäässä se vielä on. Eli unelmointi jatkuu ;)


Värikkäiden unelmien täyteistä sunnuntaita!

8 kommenttia:

 1. Hyvät suunnitelmat. Täällä menossa unelmointi ja toiminta ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyllä vähän kateellinen, jos olet päässyt jo toiminnan asteelle ;)

   Poista
 2. Oikein hyviä väriyhdistelmiä suunnitteilla :)

  VastaaPoista
 3. Kivat nämä suunnitelmapostaukset! Tuntuu vain, että tulee runsaudenpula kukkavaihtoehtoja miettiessä :). Värisävyn kun saa ensin valittua niin saa hieman rajattua. Kevätatsaleaa voisin ainakin miettiä meillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikkea kivaa olisi tarjolla. Ja harmi tietysti, että kaikki ihanuudet eivät menesty meidän kasvuvyöhykkeellämme.

   Poista
 4. Sattumalta löysin puutarhablogeja etsiessä tänne :) ihana blogi sinulla! ajattelin samalla vinkata, kun minulla on facebookissa ryhmä nimeltä käsityöblogit. Kaipailen itse sinne enemmän puutarhablogeja, kun itsellänikin kevät ja kesä tuo enemmän puutarhajuttuja blogiini. Käy kurkkaamassa ryhmää jos kiinnostaa :)

  https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogiini :) Täytyypä käydä kurkkaamassa ryhmää.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥