tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sigma 35 mm 1.4 DG Art Series

Olen aivan fiiliksissä, sillä ostin lauantaina "heräteostoksena" kameraliikkeessä olleesta Sigman esittelystä 35 mm 1.4 DG Art Series -objektiivin. Ei se sinänsä ollut heräteostos, sillä olin pitkään kaipaillut sekä valovoimaista että kiinteän polttovälin putkea. Hinta on ollut hankinnalle suurin este. Nyt sain putken ihan kohtuulliseen hintaan (tai valokuvausvälineiden hinnat tuntevat tietävät, että mikään ei ole tässä maailmassa kohtuuhintaista). Kovasti tätä myyjät kehuivat ja kävin välillä kahvilla ottamassa tuumaustauon ja lukemieni arvostelujen perusteella pitäisi myös olla ihan hyvä objektiivi.

Tänään sain tuon objektiivin itselleni ja pitihän sitä heti kotiin tullessani nopeasti testata. On se vain upeaa, kun linssi on valovoimainen. Valotusajat ovat lyhyitä ja syväterävyysalue mahtava. Tässä muutamia objektiivilla otettuja testikuvia.Muutaman miinuksenkin olen siitä huomannut. Objektiivi on melko painava, mutta toisaalta toivottavasti se on merkki laadusta. Myös kuvanvakaaja siitä puuttuu, mikä minulla on muissa objektiiveissa. Toisaalta tämän kanssa on mahdollista käyttää niin suurta aukkoa, että se antaa valotusajan kautta hiukan anteeksi. Vääristymää eli tummia kulmia on kuvissa havaittavissa. Tämä toki korjaantuu raakakuvaa käsiteltäessä objektiivikorjauksella, mutta mielestäni tuo korjaus valottaa myös hiukan liikaa kuvaa. Tämä "ominaisuus" ehkä hiukan harmittaa, sillä samaa on Nikonin zoom-objektiivissani (AF-S Nikkor 24-85 mm 3.5-4.5 G). Myyntiedustaja lupaili, että tässä objektiivissa vääristymiä ei ole havaittavissa.

Tähän hintaluokkaan ei kuitenkaan täydellistä putkea saa (josko sellaista on olemassakaan), joten miinuksista huolimatta olen toistaiseksi erittäin innoissani objektiivista. Objektiivin on luvattu myös piirtävän tarkasti jo suurimmasta aukosta lähtien. Täytyy vain ajan kanssa päästä kunnolla kuvaamaan tällä ja testailemaan sen ominaisuuksia. Varmasti löydätte blogistani jatkossa tälläkin otettuja kuvia.

6 kommenttia:

 1. Onnea uudelle putkelle!
  Oikein hienoja kuvia sait heti alkajaisiksi!!
  Mukavia kuvaushetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä nyt olivat pikaisia testikuvia, mutta täytyy maisemien vihertyessä herätellä tätä talven uinunutta valokuvaajaa. Täytyisi vielä mitata automaattitarkennuksen toimivuus, sillä suurella aukolla äkkiä tarkennus on pielessä. Toivotaan, ettei säätöjä tarvitse tehdä.

   Poista
 2. Valovoimainen objektiivi on kyllä unelmahankinta. Kohtuullisen hintaisia valokuvausvälineitä ei taida ollakaan, joten pakko on välillä vain ostaa rytäyttää. Sellaista päivää ei tulekaan, että rahaa olisi turhan päiten - ainakaan minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kummasti ne olemassa olevat rahavarat kohdentuu tällaiseen "elintärkeään". ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥