lauantai 31. toukokuuta 2014

Alkukesän ensimmäiset kukkijat

Muutaman päivän helteet saivat monet alkukesän ensimmäiset kukkijat innostumaan. Ilmojen viilennyttyä kukinta saattaa toki kestää hiukan pidempään, mutta toisaalta kylmällä ja sateisella kelillä ei tule oltua pihalla nauttimassa kukinnasta. Kurkataanpas miltä puutarhassa nyt näyttää.

Sammalleimu ja melko monet muut kivikkokasvit ovat alkukesän kukkijoita. Onneksi kivikkopenkissä on myös jotakin myöhemminkin kukkivaa.
Rönsyansikkakin kukkii parhaillaan. Se on levinnyt hyvin istutusalueellaan, mutta en ymmärrä miksi vuosikausiin siitä ei ole kukkinut uusimmat ja reunimmaiset rönsyt. Osaako kukaan sanoa mikä on pielessä?


Viime vuonna omenapuut ja koristeomenapuut pitivät välivuoden kukinnan osalta. Ne ovat tosin vielä melko nuoria, joten muutenkaan kukinta ei ole ollut vielä runsasta. Tänä keväänä leikkasimme väärin kasvavia oksia melko runsaalla kädellä. Nyt kaikki kukkivat runsaasti. Lempparikseni muodostunut koristeomenapuu "Hopa" kukkii upeasti vaaleanpunaisin kukin. Toinen Hopa on istutettu hiukan varjoisampaan paikkaan, joten se on vasta nupuillaan.
Pilvinen sää jotenkin latistaa kuvaa ja edellisessä kuvassa koristeomenapuu ei pääse oikeuksiinsa.

Tuomet ovat ihastuttaneet kukinnallaan ja tuoksullaan hiukan yli viikon verran. Pihallamme on yksi tuomi, mutta tontin ulkopuolella niitä on vaikka kuinka paljon ja ne levittävät tuoksua ympäristöönsä.Esikasvatetut liljat eivät tykänneet huonoa, vaikka ne kasvoivatkin sisällä nopeasti ja osa teki jo kukatkin sisätiloissa. Esimerkiksi tämä lilja "Black Out" kukkii nyt ulkona.


Viime syksynä istuttamani tulppaanit kukkivat ruusupenkissä. Niitä on vähän, joten ryhmänä ne eivät ole näyttäviä. Pidän kuitenkin yksittäisten tulppaanien erikoisista väreistä ja muodoista. Kauniit "röpelöterälehtiset" valkoiset ja tummanlilat tulppaanit ovat "Swan Wings" ja "Cuban Night". Myös kerrottu tulppaani on kaunis, sen nimeä en tiedä, sillä se oli suuremmassa kukkasipulipaketissa.

Useamman vuoden ajan ovat ruusupenkissä parhaillaan kukkivan riippahernepensaan sateenvarjon alla kukkineet nämä vaaleanpunaiset tulppaanit.


Näiden kukkaisten kuvien myötä haluan toivottaa paljon onnea uusille ylioppilaille, ammattiin valmistuneille, ja koulunsa päättäneille sekä ihanaa kesälomaa kaikille syksyllä koulua jatkaville!

10 kommenttia:

 1. Kaunis kuvasarja toukokuun kukkijoista! Koristeomenapuun kukka on upea.
  mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hopan kukat ovat kyllä todella ihastuttavia. Mukavaa viikon loppua myös sinulle.

   Poista
 2. Kiitos. Loma alkoi! Haikein mielin, mutta kivaahan se on lomailla. Ihanat tulppaanit. Tykkään noista hapsureunaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän niistä eniten. Nautinnollista lomaa!

   Poista
 3. Kaunista kukintaa pihallasi. Koristeomenapuu on ihana.

  VastaaPoista
 4. Erityisen ihana tuo alin kuva, mahtavat värit! Muutkin kuvat kauniita.

  VastaaPoista
 5. Patjarikko on kaunis <3

  Millainen kalkinsuosija tuo ansikka mahtanee olla?? Joskus kalkin levitys nimittäin avittaa kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä yrittää antaa sille extra-annos kalkkia. Katsotaan miten ensi vuonna käy.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥