tiistai 6. toukokuuta 2014

Värililjojen varaslähtö

Jouduin laittamaan ystäväni tuomat värililjat esikasvatukseen kuukausi sitten, sillä ne olivat ehtineet jo itää pussissaan hyvän aikaa. Istutin ne syviin ruukkuihin ja ämpäreihin ja ne ovat olleet melko viileässä, mutta valoisassa huoneessa siitä saakka. Nyt värililja "Black Out" (Lilium Asiatic Black Out) on jo täydessä kukassa ja muissakin on nuppuja näkyvillä.Harmi, että ulkona on öisin ollut vielä niin kylmä, ettei liljoja ole voinut istuttaa ulos. Olisihan se ollut kiva jos uusissa kukkapenkeissä olisi jotakin kukkinut jo näin keväällä. Uskomattoman nopeasti nuo kyllä ovat esikasvatuksessa päässeet kukintavaiheeseen. Ei olisi vielä tarvinnut.

Viime viikkoisen lomani käytin lähes täysin puutarhassa kaivamiseen. Sunnuntaiaamunakin kaivoin sitkeänä kukkapenkin loppuun, vaikka lunta satoi melkein poikittain. Maahan lumi ei kuitenkaan jäänyt. Nyt onneksi on taas aurinkoista, vaikkakin on kylmä tuuli. Laitan näistä puutarhaprojekteista postausta lähiaikoina.

6 kommenttia:

 1. Mulla kävi tämä sama viime vuonna. Liljat ja särkyneet sydämet kukkivat jo sisällä. Nyt olen pitänyt juurakot ja sipulit pusseissan. Toivottavasti ne eivät mätäne sinne. Joskus olen odottanut kesäkuun puolelle ja sitten osa on ollut puolimätiä. Niin ärsyttävää. Onneksi nuo esikasvatetut kukkivat kuitenkin ensi vuonna. Kaunishan tuo on kuin mikä sisälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo kauniita sisälläkin, toki kukinta on hiukan vaisumpaa. Tosin ne ovat niin suurissa istutusastioissa, ettei niitä viitsi tuoda ihan aitiopaikalle näkyville, joten kukkivat yksinään lähes käyttämättömässä huoneessa.

   Poista
 2. Upea lilja ja väri on niin intensiivisen punainen.
  Kyllä kevät nyt todella antaa odottaa tuloaan ja kylmät säät vain jatkuvat ja jatkuvat. Huomisesta taas tulossa tosi kolea ja sateinen.
  Kaikesta huolimatta hyvää viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti olen uskaltautunut jo istutustöihin, vaikka lämmintä vielä odotellaankin. Toivotaan, että pian lämpenee.

   Poista
 3. Pirtsakalta tuo näyttää sisätiloissakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kaunis sisälläkin, ei vain valitettavasti ole paikassa jossa oleskellaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥