tiistai 10. kesäkuuta 2014

Puutarhaunelmien toteutumista - portti sisäänkäynnin eteen

Keväällä mielessä myllänneet erilaiset puutarhaideat ovat pikkuhiljaa päässeet kevään aikana toteutukseen, ainakin suurin osa niistä. Aiemmin kirjoitinkin jo kasvihuoneesta, kaariportista ja puuruukuista. Nyt on vuorossa portti sisäänkäynnin eteen.

Niin kuin olen joskus blogissani maininnut, taloomme kuljetaan sisään "takapuolelta" ja edessä oleva iso terassi usein houkuttelee ennen meillä käymättömiä yrittämään sisään terassin kautta. Monenlaista olen yrittänyt miettiä, kuinka kulkureitin saisi luonnollisemmin ohjattua oikealle sisäänkäynnille. Mitään suurta viisautta en ole tähän edelleenkään löytänyt, mutta nyt löysimme Terrasta puisen säleikköportin ja mielestäni tämä tekee sisäänkäynnin jo hiukan kutsuvammaksi.


Tämä portti oli ainoa, jonka mitat sopivat tolppien väliin niin, että jäi vain pari senttiä tyhjää molemmin puolin. Kuitenkin kun aloimme sitä kokoamaan niin huomasimme, että se oli aivan liian kapea tuohon paikkaan. Sitten huomasimme, että paketissa esitetyt mitat olivatkin katossa yli tulevien puiden. No tämä ratkaistiin niin, että kävimme ostamassa samankokoista rimaa ja isäntä näppäränä sirkkelöi päädyt samanlaisiksi ja petsasimme sen ruskealla öljyllä.
Vielä hiukan mietityttää, pitäisikö tuo portti kuitenkin maalata valkoiseksi, vaikka toisaalta pidän ruskean tuomasta kontrasista ja onhan se samansävyinen kuin terassilaudat. Mitä olette mieltä?


Portin vasemmalla puolella kasvaa lumikärhöä, joka peittää valkoisen säleikön. Ajattelin ohjata sitä kasvamaan myös portin yli. Oikealle puolelle ruusujen taakse istutin loistokärhö "Hagley Hybridin" sekä lyhtykärhö "Princess Katen".


Hyvin ovat kärhöt jo lähteneet kasvamaan muutamassa viikossa.


Olisiko teillä muita ideoita, millä sisäänkäyntiä saisi "kutsuvammaksi"?

2 kommenttia:

  1. Kivasti tuossa tulee sisäänkäynti esille ja varsinkin kun upeat kärhöt kiipeilevät siinä loistavine kukkineen, lumikärhö on niin kaunis ja tuo sitä valkoista tuohon porttiiin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥