perjantai 18. heinäkuuta 2014

Hurmaavan tuoksuiset loistojasmikkeet

Voi mieletön, mikä tuoksu etupihallamme on! Nyt on se aika vuodesta, kun loistojasmikkeet Philadelphus Lewisii-hybr. "Tähtisilmä" (FinE) kukkivat. Varsinkin yhtenä iltana vesisateen juuri alkaessa, tuoksu levisi koko pihalle.

Näitä loistojasmikkeita on puutarhassamme istutettuna kolme kivikkopuutarhaan eteen, pienen oleskeluryhmän viereen. Viime vuonna pari jasmiketta näytti tosi kurjilta ja luulin, että viereiset tuomi ja pihlaja vievät niiltä kaiken voiman ja veden. Näin ei nähtävästi ollutkaan, sillä kukinta on nyt aivan upeaa ja oksat ovat hyvinvoivan näköiset. Kastelin ja lannoitin niitä tänä vuonna erityisen paljon.
Harmi vain, kun kukinta on melko lyhytaikaista, mutta täytyy nyt vielä nauttia siitä. 

Jasmikkeen tuoksuista perjantaita! Tunnettehan tuoksun sinne saakka?

5 kommenttia:

 1. Kyllä se tänne saakka tuoksuu. Sitä nuuskutellessa jatkamme perjantaina viettämistä. Mukavaa viikonloppua sinne jasmikkeen juurelle.

  VastaaPoista
 2. Siis aivan ihania ja niin huumaava tuoksu..ah.. :) Minun ahomansikalle tuoksuva pikkujasmike lopettelee jo kukintaansa ja vesisadekin auttoi siinä asiassa.
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Ihanat jasmikkeet. Kukinta onkin ollut runsas tänä vuonna.

  VastaaPoista
 4. Kesä on ihanaa, kukkien tuoksua on kaikkialla. Tänäänkin on ihanan lämmin päivä aurinko paistele. Kauniit ovat sinun jasmikkeet :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista. Nyt jasmikkeen kukat ovat kukkineet tälle kesälle, onneksi ahomansikoista saa samaa makua kuin miltä jasmikkeet tuoksuvat. Huh hellettä!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥