tiistai 1. heinäkuuta 2014

Jäteaitaus sekä puuruukku

Kohta kuusi vuotta on kulunut talon valmistumisesta, mutta jäteastia on ollut ilman näkösuojaa ja tuulen heiteltävänä. Meidän uusi naapurimme lupasi tuoda rautakaupasta jäteaitausvärkit meille samalla, kun haki itselleen. Niin siinä kuitenkin kävi, että naapuri näppäränä teki meille aitauksen samalla kun itselleen. Mielettömän hienoa, vai mitä?


Isäntä pilkkoi yksi päivä puita talveksi ja ehdotti, että tekisi kuusen tyvestä minulle yhden kukkaruukun ja kysyi, että olisiko se hieno ylösalaisin. Siihen jätettäisiin kuori, jotta se ei kuivaisi niin helposti. Olin heti innoissani ja ideoin laittavani siihen jonkin havun, jotta se näyttäisi kuin se kasvaisi rungosta. Istutus pääsi uuden roska-aitauksen eteen ja tällainen toteutuksesta sitten tuli.


Olin ajatellut istuttaa tähän kääpiovuorimännyn, mutta taimet olivat puutarhamyymälässä melko pieniä, joten päädyin istuttamaan ruukkuun tarhakatajan (Juniperus pfitzeriana "Mint Julep"). Talvenkestävyys on vyöhykkeille I-III, joten en tiedä uskallanko jättää sitä talveksi ulos ruukkuun. Toisaalta tämä olisi kiva vihreä istutus myös talveksi. Olenkin jo tilannut näitä vielä kaksi lisää etuoven molemmin puolin.

6 kommenttia:

 1. Olipa mukava naapuri. Tuo mäntyruukku on todella kiva idea ja sopii paikkaan, kuin nappi takkiin.

  VastaaPoista
 2. Harvinaislaatuinen naapuri! Hieno puuruukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Näin avuliaita ihmisiä pitäisi olla enemmänkin ja toki olisi hyvä tehdä myös oma osuutensa ;) Kiitos.

   Poista
 3. Mukavat naapurit ovat kullanarvoinen lisä elämäämme. Meilläkin on sellaiset. Roskisaitauksesta tuli hieno.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥