sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Oleskeluryhmä sisäänkäynnin eteen - Ecofurn ekokalusteet

Terassi sisäänkäyntimme edessä on ollut pitkään tyhjillään odottaen kivaa kalusteryhmää. Aiemmin siinä oli pyöreä pöytä ja tuolit, mutta mielestäni ne eivät sopineet sisäänkäynnin eteen. Olenkin pohtinut kovasti minkälainen oleskeluryhmä siihen sopisi. En kuitenkaan halunnut mitään sohvia tai nojatuolia, joissa on pehmusteet, sillä terassilla ei ole katosta ja näin pehmusteet olisivat vähän väliä sateesta märkinä.

Olen jo aiemmin sisustuslehdissä törmännyt Ecofurnin ekokalusteisiin, mutta vasta Kalajoen loma-asuntomessuilla hoksasin, että nämähän kuuluvat sisäänkäyntimme eteen. Niin messuilta lähti mukaan laatikoissa kaksi tuolia ja pöytä.


Ekokalusteita valmistetaan pohjoismaisista puulaaduista, kuten männystä, koivusta, tervalepästä, tammesta, saarnista ja lehtikuusesta. Tervaleppäiset kalusteet taisivat olla lähes puolet kalliimpia kuin nämä mäntyiset. Mänty on käsitelty Tikkurilan harmaalla "poro" -puuöljyllä.

Aluksi olin kovin huolissani, kuinka nämä tuolit saa kasattua, mutta pienen puupalikoiden järjestelyn ja parin väärin menneen narun jälkeen pääsin logiikkaan sisään ja toinen tuoli tulikin kasattua jo tosi helposti. Kalusteissa ei ole käytetty lainkaan metalliosia, vaan kalusteet kasataan käyttämällä hamppunarua.Pöydällä on ihanan tuoksuinen pelargonia. Muistaakseni tämä on Limette. Toisella terassilla minulla on sitruunan tuoksuinen pelargonium citrosum. Oleskeluryhmä ympärillä tuoksua tuo myös laventeli sekä mustat petuniat. Petunioiden kaverina ovat lilat lumihiutaleet.


Nämä tuolit olivat yllättävän hyviä istua. Tämä terassi on länsi-pohjoispuolella ja oikeastaan ainoa oleskeluryhmä, jossa pääsee kuuminta aurinkoa pakoon. Nämä ovatkin jo olleet kovasti käytössä näinä muutamana lämpimänä päivänä.

4 kommenttia:

 1. Koeistuin nuo tuolit muutama vuosi sitten jossain puutarhamessuilla ja ovat kyllä oikein mukavat istua vaikka sitä ei heti välttämättä luulisi. Ihana oleskeluryhmä, nyt vaan aurinkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä niin kuuma päivä, että puutarhahommat on parempi siirtää illemmalle. Sisälläkin olisi vaikka kuinka tekemistä kun vain jaksaisi.

   Poista
 2. Tuollaiset tuolit ovat hyvät tähän suomalaiseen säähän. Koskaan ei tiedä, milloin sataa ja pitäisi osata ennakoida pehmusteiden pois noutaminen. Nuo varmasti kestävät säätä kuin säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Tervalepästä tehtyjä vastaavia käytetään myös sauna- ja pesutiloissa. Toki ainahan täytyy muistaa silloin tällöin öljytä kalusteita.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥